Още една изненада при дамите: Състезателка извън топ 100 спря Фернандес на старта

от в 08:55 на 18.01.2022
Владислав Риждов

Лейла Фернандес не започна сезона си по най-добрия възможен начин. Канадката записа победа и загуба в подготвителната си надпревара в Аделаида. Въпреки това тя пристигна на Аустрелиън Оупън с големи очаквания за добро представяне, но бързо трябваше да преглътне разочарованието, и то още на старта в Мелбърн, след като в ранните часове на деня тя бе надиграна от 133-тата в света Мадисън Инглис с 6:4 6:2 за малко повече от час игра.

Срещата започна равностойно, тъй като и двете преминаваха уверено през сервис геймовете си. В средата на сета обаче дойдоха и първите по-сериозни шансове за брейк, те бяха на сметката на участващата с "уайлд кард" местна представителка. Инглис пропусна първата си възможност, но при втория опит открадна противниковото подаване за 4:3. Австралийката не изпита колебания при затвърждаването на преднината си и в крайна сметка поведе на световната номер 24.

Инглис продължаваше да бъде под пара и във втория сет, като оставяше по-високо ранкираната си съперничка без никакви аргументи. 24-годишната Инглис спечели първите девет точки от частта, преди да поведе с 4:0. Път обратно за Фернандес обаче нямаше, а преднината на нейната съперничка се оказа непосилно за преодоляване препятствие и тя се сбогува с турнира още на старта.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Още една изненада при дамите: Състезателка извън топ 100 спря Фернандес на старта Владислав Риждов
Теми:  
Аустрелиън Оупън 2022 | лейла фернандес | мадисън инглис | обзор | открито първенство на австралия

Коментари





Следвайте ни в Facebook