Още една сензация при жените в Маями: Радванска обърна и изхвърли Халеп

от в 21:27 на 24.03.2018
Калоян Пламенов

Лидерката в световната ранглиста на женския тенис Симона Халеп отпадна доста изненадващо в третия кръг на силния турнир в Маями. Тя бе победена от полякинята Агниешка Радванска, която стигна до трисетова победа с обрат - 3:6, 6:2, 6:3.

Срещата продължи 1 час и 48 минути, а опростената и ефективна игра на полската тенисистка на практика и донесе успеха в този мач. 

Преди турнира в Маями Ага се намираше в кошмарна форма с три загуби в последните четири срещи, но настоящата надпревара е добър шанс да си върне формата и позагубените позиции в световната ранглиста. 

Това бе 11-и мач между двете и 6-а победа за полякинята. 

В първия сет и двете не сервираха особено стабилно и в него паднаха общо пет пробива - 3 за Халеп и 2 за Радванска. Все пак успехът в сета отиде на сметката на румънката и се очакваше тя да довърши своята опонентка.

Във втория сет обаче полякинята дръпна с 4:0 гейма след два пробива. Халеп върна единия в петия гейм, но в осмия Радванска проби отново и прати мача в трети сет. 

Третият сет започна отлично за Симона - ранен пробив и аванс от 2:0 при геймовете, но след това тя бе пробита на два пъти и спечели само един от следващите седем гейма и в крайна сметка отпадна рано от турнира. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Още една сензация при жените в Маями: Радванска обърна и изхвърли Халеп Калоян Пламенов
Теми:  
агниешка радванска | симона халеп | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook