Още една шампионка стегна куфарите в Рим: Квалификантка изхвърли бивша номер едно

от в 15:22 на 11.05.2023
Калоян Соколов

Вчера надпреварата в Рим се раздели с двукратната си шампионка Елина Свитолина, а днес друга бивша носителка на трофея трябваше да напусна състезанието в италианската столица още във втория кръг. Става дума за бившата номер едно Каролина Плишкова, която завоюва титлата през 2019-та година и освен това достигна до финалите в следващите две издания на турнира, като особено неприятен спомен за чехкинята остава 46-минутното поражение с 0:6 0:6 от Ига Швьонтек в спора за трофея отпреди две години.

Днес пък Плишкова трябваше да направи място за още един от редките си лоши спомени в Рим, защото изигра най-неубедителния си мач през сезона и заслужено беше отстранена от квалификантката Анна Бондар. Унгарката сътвори обрат в първия сет и оттам насетне беше безупречна, за да се класира за първия си 1/16-финал на ниво WTA 1000, а там ще я очаква сблъсък с една измежду Кинуен Жанг и ветеранката Ализе Корне.

Началото беше мечтано за Бондар, която спечели откриващите девет точки в срещата и на бърза ръка взе аванс от 3:0. Фаворитката обаче се окопити мигновено и уинърите заваляха от нейната ракета със светкавични темпове, а квалификантката нямаше какво да направи и изведнъж бившата номер едно обърна нещата до 4:3 в своя полза.

По-висококласираната състезателка не спря дотук и си осигури възможност за брейк, с който щеше да си спечели правото да сервира за успеха в сета, но изведнъж Плишкова се върна към разочароващите си изяви от началото на двубоя и в крайна сметка предаде частта в тайбрек, допускайки цели три мини пробива.

Вторият сет се разви много по-спокойно за унгарката, чиято защита удържаше безпроблемно на атаките от страна на "Кралицата на асовете", чиито плоски удари не работеха по същия начин на червената настилка. Световната номер 14 ставаше все по-нетърпелива с всяка изминала минута и допускаше огромно количество непредизвикани грешки, което позволи на Бондар да вземе аванс от 4:0 гейма и много скоро сензацията беше факт.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Още една шампионка стегна куфарите в Рим: Квалификантка изхвърли бивша номер едно Калоян Соколов
Теми:  
wta | анна бондар | каролина плишкова | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook