Още една топ 10 поставена е аут: Осака върна лентата и записа най-голямата си победа за сезона!

от в 22:32 на 27.08.2024
Елеонора Александрова

Двукратната шампионка на US Оупън, Наоми Осака, напомни за себе си на своето любимо тенис място. Бившата номер 1 разгроми десетата поставена, Йелена Остапенко, с 6:3 6:2 за едва 65 минути игрово време и във втория кръг оформи сблъсък с миналогодишната полуфиналистка Каролина Мухова.

Двете тенисистки разчитаха на агресивен тенис, ала латвийката бе тази, която допускаше повече неточности. За разлика от нея, Осака не допусна нито една непредизвикана грешка в хода на откриващия сет и именно по-прецизната игра на японката, се оказа решаваща за изхода на първата част помогна да се открои в първата част, след като тя пречупи бившата шампионка от Ролан Гарос с пробив в осмия гейм.

Втората част се превърна в наказателна акция за именитата азиатка. Още в първия сервис гейм на световната номер 10 Осака реализира пробив и продължаваше да налага темпо, непосилно за по-високоранкираната тенисистка. Това не само позволи на настоящата номер 88 да запази преднината си, но дори да я увеличи при 4:2, която да задържи го края и да запише най-голямата си победа през 2024-та!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Още една топ 10 поставена е аут: Осака върна лентата и записа най-голямата си победа за сезона! Елеонора Александрова
Теми:  
us open | wta | йелена остапенко | наоми осака | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook