Още една звезда в Берлин: Агаси заменя Макенроу като капитан на Световния отбор за Laver Cup

от в 12:24 на 22.05.2024
Калоян Соколов

Андре Агаси ще е новият капитан на Световния отбор за Laver Cup. Това беше обявено преди броени минути на страницата на турнира. Досега тази длъжност заемеше Джон Макенроу, който трябваше да претърпи 4 поредни поражения в надпреварата, но сега е в серия от 2 последователни победи и ще се опита през този сезон да изведе своите момчета до требъл.

Агаси пък ще бъде в Берлин между 20 и 22 септември, когато ще се проведе тазгодишното издание на отборното тенис шоу, като той ще бъде представен като наследник на Макенроу, приемайки един вид щафетата от него. 8-кратният "мейджър" шампион официално ще встъпи в новата си роля от следващото издание на състезанието, което ще се проведе в Сан Франциско, а Бьорн Борг също ще бъде заменен начело на тима на Европа, като тези дни ще стане ясно името на неговия наследник.

„За мен е истинска чест да приема поканата да бъда капитан на Световния отбор в Laver Cup. Надявам се, че ще мога да изградя взаимна силна връзка, уважение и доверие с играчите, както направи Джон, и нямам търпение да поема тази роля, която не никак леко и ще се отнеса максимално сериозно към нея" - заяви бившият номер едно в света.

Самият Макенроу също поздрави своя наследник и отчете как точно той е правилният човек за тази работа, а на нас ни предстои да разберем кои ще са последните три имена, които ще се присъединят към селекцията на легендарния американец, която засега се състои от Алекс Де Минор, Тейлър Фриц и Томи Пол, а за Европа участие са потвърдили Карлос Алкарас, Даниил Медведев, Александър Зверев и Рафаел Надал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Още една звезда в Берлин: Агаси заменя Макенроу като капитан на Световния отбор за Laver Cup Калоян Соколов
Теми:  
atp | laver cup | андре агаси | джон макенроу | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook