Още във 2-ри кръг в Мадрид: Медведев-Мъри, Циципас и Рубльов срещу шампиони от Шлема (жребий)

от в 22:04 на 23.04.2023
Мартин Петков

Сезонът на клей в АТР Тура вече настъпи, като първият голям шампион в сериите Мастърс 1000 на червено през 2023-та година беше Андрей Рубльов, който триумфира с дебютната си титла от подобен ранг на надпреварата в Монте Карло. Впоследствие през настоящата седмица в игра се завърна Карлос Алкарас, който се оказа над всички на АТР 500 турнира в Барселона, където защити трофея си, при това без загубен, докато на другите две надпревари в Мюнхен и Баня Лука шампиони станаха Холгер Руне и сензацията Душан Лайович.

Идната сряда пък предстои да бъде даден старт на Мастърса в Мадрид, където именно Карлитос ще влезе в ролята на защитаващ шампион, като задачата му изглежда наглед улеснена предвид отсъствието на Рафаел Надал и Новак Джокович, които са печелили титлата респективно по пет и три пъти. Днес пък беше изтеглен жребият за състезанието в испанската столица, като в битката за трофея още от самото начало ни очакват зрелищни сблъсъци, а сега нека да разгледаме по-подробно пътя към отличието на фаворитите в надпреварата.

Схемата се оглавява от носителя на титлата Карлос Алкарас, който стартира от втория кръг и ще срещне победителя измежду Емил Руусувори и Уго Юмбер. Впоследствие първият поставен на пътя на 19-годишния испанец се явява най-добрият ни тенисист - Григор Димитров, който в случай че надиграе един измежду Грегоар Барер и Емилио Нава, ще оформи сблъсък с доскорошния номер едно. Успех за Карлитос над българина ще го изпрати сред топ 16 в състезанието, където по всяка вероятност ще станем свидетели на повторение на финала от 2022-ра между испанеца и Александър Зверев, който е бивш шампион в надпреварата. Място на четвъртфиналите за Алкарас пък би означавало суперсблъсък между него и най-новия носител на Мастърс 1000 титла, а именно Андрей Рубльов, чиито най-големи изпитания до тази на турнира са Стан Вавринка и сънародникът му Карен Хачанов.

Финалистът от Ролан Гарос - Каспър Рууд, пък предвожда втората четвърт, като в откриващия си двубой световният номер 4 ще има наглед лесната задача да срещне квалификант. Следващото изпитание на пътя на норвежеца се явява 30-ият поставен Талон Хрийкспор, докато в опит да се класира за четвъртфиналите ще трябва да премери сили с един измежду Пабло Кареньо-Буста и Лоренцо Музети, който в Монте Карло надигра Новак Джокович. В тази четвърт място още намери шампионът в Мюнхен - Холгер Руне, който не спира да впечатлява с представянето си в сезона на клей и ще трябва да преодолее Хуберт Хуркач, Борна Чорич и Алехандро Давидович Фокина, за да видим повторение на четвъртфинала от Ролан Гарос между него и Рууд.

Стефанос Циципас, който макар и да загуби финала в Барселона от Алкарас, постепенно се доближава до топ формата си на клей, повежда третата четвърт и още на старта го очаква наглед непредвидимо изпитание в лицето на Доминик Тийм. Победа на гърка ще го срещне в третия кръг с клей кортъра Себастиан Баез, докато на осминафиналите за финалиста от Аустрелиън Оупън предстои потенциална среща с един измежду поставените Томи Пол и Даниел Еванс. Класиране на четвъртфиналите за световния номер 5 би означавало евентуален сблъсък срещу завръщащия се от контузия Феликс Оже-Алиасим, който ще премери сили в пътя си дотам с Душан Лайович, Бен Шелтън и навярно Франсис Тиафо.

Водач в най-силната част на схемата е известният със своята ненавист към клея Даниил Медведев, който още във втория кръг може да оформи сблъсък на шампионите от Шлема между себе си и Анди Мъри. Първият поставен съперник на пътя на руснака в надпреварата се явява Иржи Лехечка и при успех над младока, то носителят на четири АТР трофея през 2023-та година ще се изправи срещу Алекс де Минор или Ботик ван де Зандсхулп. В спор за място на втори полуфинал на Мастърс 1000 турнир на клей в кариерата си бившият номер едно ще трябва да преодолее един измежду останалите поставени тенисисти в неговата четвърт, а именно Тейлър Фриц, Камерън Нори, Денис Шаповалов и Миомир Кецманович.

Целия жребий за Мастърс 1000 турнира в Мадрид можете да разгледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Още във 2-ри кръг в Мадрид: Медведев-Мъри, Циципас и Рубльов срещу шампиони от Шлема (жребий) Мартин Петков
Теми:  
atp | александър зверев | григор димитров | даниил медведев | жребий | карлос алкарас | каспър рууд | мадрид | мастърс 1000 | стефанос циципас | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook