"Ощипете ме, сигурно сънувам": Реакцията на тенисистката, избрана за №1 в Канада през 2023-та

от в 20:23 на 21.12.2023
Мартин Вичев

Лейла Фернандес грабна наградата за играч на годината в Канада за сезон 2023. Бившата финалистка от Шлема не се радваше на особено големи постижения на сингъл през годината, но не така беше на двойки, където достигна финала на Ролан Гарос, заедно с американката Тейлър Таунзънд. Иначе през годината спечели турнира в Хонг Конг на сингъл, надигравайки 7-кратната шампионка от Големия шлем на двойки Катерина Синякова. Освен това, канадката изведе страната си до титлата за Купата на Били Джийн Кинг. 21-годишната състезателка от Канада спечели и 5-те си мача на отборния турнир. В допълнение на страхотните новини, които получи Фернандес, тя е номинирана и за наградата BJK Cup Finals Heart Award, чийто победител предстои да бъде обявен. Канадката изрази силното си щастие в социалните мрежи, където не пропусна и да благодари на треньора си, семейството си и отбора си.

„Какво диво пътуване беше това! Огромни благодарности на невероятните души, които гласуваха и ме аплодираха на всяка крачка от пътя. Играч на годината и BJK Finals Heart Award? Ощипете ме, сигурно сънувам! Голяма обич към моя рок звезден отбор Канада, екипа за мощни изпълнения, моя треньор, който е моето тайно оръжие, и разбира се, моeто семейство. Тази победа не е само моя – тя е поздрав за всеки един от вас, който участва в това лудо пътуване." – написа Фернандес

Феликс Оже-Алиасим пък грабна наградата за играч на годината, но в мъжката категория. Канадецът също не се представяше убедително през сезона, но все пак в края на сезона успя да върне добрата си форма и триумфира с титлата на турнира в Базел.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @leylahanniefernandez (@leylahannietennis)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Ощипете ме, сигурно сънувам": Реакцията на тенисистката, избрана за №1 в Канада през 2023-та Мартин Вичев
Теми:  
играч на годината | канада | лейла фернандес | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook