Основната схема в Линц: Томова я очаква нов мач с финалистка от Шлема (програма и жребий)

от в 21:56 на 06.02.2023
Калоян Соколов

Виктория Томова преодоля успешно квалификациите на WTA 250 надпреварата в австрийския град Линц, след като записа една от най-престижните победи в своята кариера. Българката се справи със съпротивата на Анастасия Павлюченкова, която е бивша финалистка на Ролан Гарос и допреди две години заемаше своята върхова 11-та позиция в световната ранглиста. Това беше втора победа за Вики над подгласничка в Откритото първенство на Франция, тъй като родната ни представителка надви и ветеранката Сара Ерани на надпреварата във Валенсия през миналия сезон.

Съдбата пък явно е решила да не спира серията на Вики от подобни срещи и софиянката ще срещна още една съперничка, която е била на само един успех от това да грабне трофея в Париж, а именно Маркета Вондрушова. Чехкинята достигна до решителния сблъсък за "Купата на мускетарите" през 2019-та година, когато беше надиграна от Ашли Барти, а освен това може да се похвали със сребърен олимпийски медал на Олимпиадата в Токио и достигане до 14-тата позиця в класацията на WTA.

Пълен жребий за основната схема в Линц:

Томова и Вондрушова ще изиграят двубоя си от откриващия кръг на основната схема в Линц още през утрешния ден, като левичарката е спечелила единствения им двубой досега, триумфирайки с 6:2 6:2 на WTA 125 състезанието в Анже през миналия декември. Сблъсъкът между нашата сънародничка и бившата 14-та ракета на света е поставен под номер две в програмата на корт 1 и ще започне някъде след 13:30 часа българско време, а вие ще може да проследите всичко на обичайните линкове в нашия сайт.

Програмата за корт 1 в Линц (вторник)

1. Линда Носкова - Алисън Ван Уйтванк (не преди 12:00 часа българско време)

2. Виктория Томова - Маркета Вондрушова

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Основната схема в Линц: Томова я очаква нов мач с финалистка от Шлема (програма и жребий) Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | жребий | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook