Остапенко напомни за себе си и е във финалната четворка на Индиън Уелс!

от в 09:57 на 14.10.2021
Калоян Соколов

Йелена Остапенко винаги е имала ударите да печели най-големите турнири, но латвийката си е патила от своя характер и твърде голямо непостоянство. Сега обаче тя изглежда твърде решена да докаже, че нейната титла на Ролан Гарос през 2017-а година не е била плод на случайност и представянето ѝ в Индиън Уелс определено е стъпка в правилната посока, след като записа серия от победи над елитни състезателки, а тази нощ преодоля съпротивата на намиращата се в чудесна серия Шелби Роджърс. Двете тенисистки предложиха здрава битка на корта, но офанзивата на бившата шампионка в Шлема взе връх и тя надделя с 6:4 4:6 6:3, за да намери място във финалната четворка на надпревара, където я очаква сблъсък с Виктория Азаренка.

Световната номер 29 буквално размазваше топката в началните минути и трупаше завършващи удари с лекота в актива си. Роджърс пък просто можеше да се надява тази своеобразна вихрушка срещу нея да отмине, което и се случи. Латвийката имаше преднина от 5:1, само че изведнъж местната любима имаше точка за изравняването на геймовете. Все пак по-вискоранкираната състезателка не позволи пълен обрат и затвори сета в последния възможен момент.

Непоставената тенисистка обаче по никакъв начин не беше казала последната си дума в срещата и станахме свидетели на сериозно противопоставяне, което доведе до цели шест брейка от откриващите осем гейма във втората част. Американката пък удължи въпросната поредица и си спечели правото да сервира за изравняване на резултата, а впоследствие извърши истинско геройство, тъй като задържа подаването си от 0:40.

Остапенко пък изглеждаше тотално изгубена и бълваше огормни количества непредизвикани грешки. Всичко това доведе до преднина от 3:1 в решителния сет за Роджърс, която дори имаше три поредни точки за нов пробив, с който да реши всичко в своя полза. Сега обаче дойде ред на нейната съперничка да прави чудеса от храброст и изведнъж поставената под номер 24 влезе в безпогрешен режим и измъкна сервис гейма си. Този епизод в срещата се оказа решаващ, защото прибалтийката просто не можеше да пропусне топка до самия край и си заслужи триумфа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Остапенко напомни за себе си и е във финалната четворка на Индиън Уелс! Калоян Соколов
Теми:  
wta | индиън уелс | йелена остапенко | Обзори | шелби роджърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook