Oстапенко: Не ти трябва резервен план, за да победиш тенисистка като Халеп

от в 11:19 на 19.02.2022
Калоян Соколов

Йелена Остапенко винаги е била своеобразна тенис бомба със закъснител, която може да избухне по всяко време. Потенциалът на латвийката е огромен и много мъже могат само да виждат на скоростта в нейните удари, но световната 21 има пословични проблеми с постоянството през годините и на практика е способна да загуби от всяка една съперничка, защото изповядва твърде рисков стил на игра. Все пак картите се наредиха по съвършения начин за Остапенко през 2017-а година, когато тя надделя над Симона Халеп в спора за титлата на Ролан Гарос, за да спечели единствената си титла от Шлема към този момент.

24-годишната състезателка пък най-после напомни за себе си, след като през тази седмица записа победи над тенисистки от ранга на Ига Швьонтек, Петра Квитова и вече споменатата Халеп, с което намери място на финала в Дубай. Впоследствие латвийката беше запитана дали има резервен план в играта си, ако грубата сила не ѝ помогне, а ето какво отговори еднократната шампионка от Шлема:

"Знаех, че трябва да бъда агресивна срещу Симона, абстрахирайки се от резултата. Тя има сериозни проблеми да се противопостави на тенисистки, които удрят силно топката и отнемат от нейното време за реакция. Знаех, че трябва да подходя по този начин, като не се притеснявах от допускането на някои грешки, защото тя бяха част от плана и напълно в реда на нещата.

Истината е, че пропуснах някои удари, тъй като стоях твърде изправена при тяхното изпълнение и не работех добре с краката. Щом промених това, то нещата започнаха да работят отлично за мен. Не мисля, че ти трябва резервен план, за да победиш състезателка с игровите характеристики на Халеп. Аз спазвах моята първоначална идея от първата до последната точка и всичко се получи отлично за мен" - завърши Остапенко

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Oстапенко: Не ти трябва резервен план, за да победиш тенисистка като Халеп Калоян Соколов
Теми:  
wta | дубай | интервюта | йелена остапенко | любопитно | ролан гарос | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook