Остепенко е аут! Павлюченкова я отстрани след 6:4 6:4

от в 18:08 на 31.01.2019
В
Анастасия Павлюченкова надделя над шестата поставена Йелена Остепенко.

Латвийката е едно от най-големите разочарования на миналия сезон, защото с изключение на  полуфинала си от Уимбълдън, тя не постигна никакви значими резултати и отстъпи голям брой позиции в световната ранклиста.

Днес тя отново претърпя "крушение" след около час и полоина на корта след 6:4 6:4.

Мачът започна с размяна на четири поредни пробива за всяка от състезателките, като това стана от първата се разкрила възможност и пред двете състезателки, за да се стигне до 2:2.

В пълен дисонанс на това състезателките реализираха по гейм на нула за 3:3, а това набързо прерасна и в 4:4.

Тук се разкри нова възможност за пробив  пред Павлюченкова, която рускинята не пропусна и така запазвайки 100 процентовия си актив при брейкове поведе с 5:4.

Анастасия затвърди по-стабилната си игра в сета и макар когато сервираше за часта, да  изоставаше 15:30, тя не даде на опонентката си да се добере дори до равенство и така  поведе с 1:0.

Вторият сет се открои с доста повече възможности за пробив, но единствения реализиран такъв беше при сервис на Остепенко и то отново, когато тя подаваше при 3:3.

В крайна сметка Анастасия седеше по-добре на корта и заслужи победата си, докато Йелена разчиташе прекалено много на грубата сила, а този "камикадзе" подход не й донесе успех.

Така бившата шампионка от Ролан Гарос си тръгва рано от пореден турнир, а Павлюченкова запазва шансове за труимф в тазгодишното издание на надпреварата в Санкт Петербург.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Остепенко е аут! Павлюченкова я отстрани след 6:4 6:4 В

Коментари





Следвайте ни в Facebook