Острава Оупън: Квитова надви Потапова, Контавейт шокира Бадоса

от в 06:52 на 23.09.2021
Тея Кръстева

Чехкинята Петра Квитова се класира за четвъртфиналите на домашния си турнир Ostrava Open, след като надигра в три сета непоставената Анастасия Потапова с 6:1 6:7(4) 6:3. На 1/4-финалите Квитова ще премери сили с една измежду Алисън Риск и Жил Тайхман.

В откриващата част чехкинята бе повече от безупречна, за да отпусне само един-единствен гейм на своята съперничка, и да си осигури сет аванс. Във втората част поставената под номер 2 отново се добра до брейс аванс, само че впоследствие допусна спад в играта си, допускайки рибрейк. Това доведе до решителен тайбрек, в който Потапова се оказа по-вдъхновената от двете тенисистки, което изпрати двубоя в трети заключителен сет. Отличната игра на рускияната не спираше да дава своите плодове, с което Потапова реализира ранен брейк за 1:2. В този момент обаче Петра Квитова напомни за себе си, което се оказа предостатъчно за чешката тенисистка да материализира пълен обрат за 6:3.

В друг сблъсък от вчерашната програма естонката Анет Контавейт срази Паола Бадоса във два сета след 6:3 6:4, с което си гарантира място на четвъртфиналите в Чехия, където ще се изправи срещу победителката от мача Сара Сорибес Тормо - Белинда Бенчич.

Първият удар в откриващия сет бе нанесен от представителката на Естония, която реализира брейк за 5:4 и си осигури възможност да сервира за спечелване на частта. Въпреки че Контавейт изпадна в кризисна ситуация, изоставайки с 0:40, тя някак съумя да намери сили да сломи съпротивата на поставената под номер 9 в основната схема Бадоса и и да прибави първия сет в своя актив. Естонката набра скорост и в началото на втората част и вече водеше с 2:0. Паола Бадоса като че ли намери своя ритъм на игра, възвръщайки интригата за 2:2, само че оттам насетне Контавейт бе напълно безкомпромисна, за да се поздрави с крайната победа.

 


Ето как да гледаме тенис мачове безплатно

Оцени тази статия:
Острава Оупън: Квитова надви Потапова, Контавейт шокира Бадоса Тея Кръстева
Теми:  
петра квитова

Коментари

Следвайте ни в Facebook