Острава: Тайхман изненада Кербер, Павлюченкова с лесна победа на старта

от в 23:37 на 21.09.2021
Георги Евстатиев

Жил Тайхман преодоля съпротивата на Анжелик Кербер в два сета - 6:2 6:3. Швейцарката игра на високо ниво по време на цялата среща и съвсем заслужено продължава напред. Тайхман се намира в невероятна форма, като преди месец игра на първия си Мастърс финал в Синсинати.

Първият сет мина изцяло под доминацията на Жил Тайхман. 42-та в световната ранглиста сервираше на високо ниво и показа стабилна игра от дъното на корта, принуждавайки Кербер да греши. Швейцарката поведе с 5:0 преди да позволи на опонентката ѝ да върне един от пробивите. До изненада обаче не се стигна и Тайхман записа частта на сметката си за 30 минути игра.

Вторият сет се разви по подобен начин на първия. Тайхман поведе с 2:0, след което Кербер върна пробива. Това мотивира още повече швейцарката, която спечели следващите три гейма за 5:1. Германката съумя да намали пасива си до 3:5, но силите ѝ не стигнаха за нещо повече и така Тайхман се класира за 1/8-финалите на надпреварата.

В друга среща от програмата Анастасия Павлюченкова постигна рутинна победа над Ана Конюх с 7:6 6:1 и по този начин продължава към 1/8-финалите в Острава, Чехия. Развитието на първия сет се оказа решаващо за изхода на срещата. Двете тенисистки предложиха изключително равностоен тенис и сервираха на високо ниво, като нямаха много възможности за пробив и закономерно тайбрек трябваше да определи победителя в сета. В него поставената под №5 рускиня показа по-здрави нерви във важните моменти и заслужено спечели така важната първа част.  Вторият сет се разви по далеч по-лесен начин за Павлюченкова. Световната №13 набързо поведе с 3:0. Въпреки че Конюх върна един от пробивите, рускинята не показа колебания и след серия от три поредни гейма затвори мача в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Острава: Тайхман изненада Кербер, Павлюченкова с лесна победа на старта Георги Евстатиев
Теми:  
wta | Анджелик Кербер | павлюченкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook