Острава: Топ поставената Швьонтек не допусна изненада, Остапенко също записа победа

от в 19:30 на 22.09.2021
Диана Андреева

Топ поставената на турнира в Острава Ига Швьонтек потегли уверено към четвъртфиналите на надпреварата. Световната номер шест изцяло оправда очакванията към себе си в първия си мач от тазгодишното издание на WTA 500 събитието и се наложи с 6:4 6:4 над казахстанката Юлия Путинцева.

Макар и да не показа най-високото си ниво, Швьонтек с лекота преминаваше през сервис геймовете си. Полякинята допусна едва един пробив в хода на двубоя, като за сметка на това рядко не успяваше да пласира отиграванията си в очертанията на полето. Играта й бе на прекалено високи обороти и бързо изтощи своята противничка, която н откриващия си мач прекара цели три часа и 24 митути на корта. 

В друга среща от деня Йелена Остапенко остана на крачка от втора поредна титла на турнира в Люксембург през изминалата седмица, след като бе надиграна от тинейджърката Клара Таусън във финалния сблъсък. Латвийката обаче днес се завърна уверена на корта и без нито капка колебание откри кампанията си на надпреварата в Острава от сериите WTA 500 с успех. 

Победата на Остапенко дойде след категоричното 6:4 6:0 над Анна Блинкова. Двете до момента имаха само един двубой помежду си, като този път, за разлика от сезон 2019, мачът завърши категорично в полза на световната номер 29 и така тя продължи уверено напред в надпреварата. Участващата с уайлдкард Остапенко вече е сред 1/8-финалистките на турнира, а за да намери място сред последните осем, ще трябва да преодолее съпротивата на поставената под номер четири Мария Сакари. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Острава: Топ поставената Швьонтек не допусна изненада, Остапенко също записа победа Диана Андреева
Теми:  
ига швьонтек | йелена остапенко | мария сакари | тенис турнир в острава

Коментари





Следвайте ни в Facebook