От 0:2 до 3:2: Рубльов пребори демоните си и се превърна в героя на деня след 4-часова драма

от в 00:55 на 29.08.2024
Елеонора Александрова

Андрей Рубльов премина през същински тенис ад във втория кръг на US Оупън, но преодоля съпротивата на Артур Риндеркнеш, след като изоставаше с 0:2 сета. Световният номер 6 надделя над французина с 4:6 5:7 6:1 6:2 6:2 за 4 часа и 9 минути игрово време и ще се изправи срещу 32-рия поставен Иржи Лехечка, който също навакса два сета пасив срещу Мичел Крюгер.

Това е втори пълен обрат в кариерата на Рубльов, след като той постигна същото на Ролан Гарос преди 4 години, когато надви Сам Куери, а днешният мач беше ясно показателсво, че виждаме една нова и далеч по-спокойна версия на руснака, което му позволи да не се поддаде на негативните емоции и в крайна сметка да изкове един повече от впечатляващ триумф.

Още в самото начало французинът изглеждаше готов да се конкурира със световния номер 6, като непрекъснато изненадваше опонента си с уинъри от всяка една точка на корта. В резултат на това, то световният номер 57 реализира пробив още в третия гейм.

Руснакът постепенно започваше да намира топ играта си и да притиска съперника си от ретур, което му позволи да изравни при 4:4. Рубльов обаче не съумя да запази паритета в резултата за дълго и Риндеркнеш бързо върна лидерството си в геймоете при 5:4 и заслужено се поздрави с успеха в сета.

Втората част се превърна в истински тест за нервите на двамата тенисисти. Фаворитът съумя за първи път от началото на мача да поведе с пробив, но нервите отново му изиграха лоша шега и аутсайдерът отвърна с рибрейк след драматичен пети гейм.

Французинът спечели и следващите два гейма, за да поведе с 4:3, ала в този момент той започваше да взима прекалено прибързани решения, което позволи на руснака да се завърне в играта. Надеждите на шестия поставен за успешен втори сет обаче угаснаха след 5:5, понеже Риндеркнеш отново пое инициативата, печелейки следващите два гейма, за да се доближи до сензационна победа.

Третата част започна по неприятен начин за втората ракета на Русия, който трябваше да отразява три брейкбола, за да се спаси от почти сигурна загуба. Бившият 1/4-финалист се справи с трудната ситация и този момент даде началото на обрата, защото Риндеркнеш видимо започна да изпитва сериозна болка в рамото на играещата си ръка и краката. Така руснакът се откъсна с преднина от два пробива, за да покаже, че все още нищо не е приключило за него и намали изоставането си до 1:2 сета.

Представителят на топ 10 продължаваше да поддържа високото си ниво от третата част и се откъсн напред  в резултата с два ранни пробива. Непостаеният играч изглеждаше омаломощен, както физически, така и психически, а фаворитът реализира пет пъти повече завършващи удари, отколкото непредизвикани грешки. Така Рубльов изравни сетовете и се доближи до пълния обрат.

Риндеркнеш стабилизира играта си в решаващата част и това затрудни сериозно фаворита. Фаворитът бързо се адаптира към темпото на съперника си и показа класата си във втората половина на сета, когато франуцзинът вече нямаше никакви сили, докато световният номер 6 летеше по корта и сложи точка на спора с 5 поредни гейма в своя полза.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
От 0:2 до 3:2: Рубльов пребори демоните си и се превърна в героя на деня след 4-часова драма Елеонора Александрова
Теми:  
atp | us open | андрей рубльов | артур риндеркнех | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook