От 0:5 и мачбол до 3-часовата драма с Томова и титлата: Стърнс с триумф за историята в Рабат!

от в 15:21 на 25.05.2024
Калоян Соколов

Пейтън Стърнс завоюва титлата на WTA 250 надпреварата в Рабат, завоювайки своята първа купа на най-високо ниво в своята кариера. Пътят на американката до трофея е вероятно един от най-трудните въобще за тенисистка спечелила даден турнир, тъй като световната номер 84 изоставаше с 0:5 и 30:40 в решителния сет срещу Лучия Бронзети, но по някакъв начин намери сили за сътворяването на един магически обрат, а впоследствие надви нашата Виктория Томова в същински тенис трилър, който продължи 3 часа и 18 минути, надделявайки в тайбрека на третата част.

Всъщност финалът се оказа най-лекото препятствие в целия турнир за американката, която тотално обезличи най-силната африканска тенисистка Маяр Шериф. Досега представителката на Египет беше без загубен сет в турнира и влезе като сериозна фаворитка в мача, имайки предвид двете поредни 3-часови епики, в които се беше въвлякла Стърнс, но американката беше твърдо решена днес да бъде далеч по-експедитивна и разгроми любимката на местните фенове - 6:2 6:1 за 1 час и 13 минути игрово време.

Голямата разлика се криеше в играта на двете при точките за пробив, тъй като Стърнс спаси всеки един от четирите брейкбола пред световната номер 66, докато Шериф беше изправена пред същата бройка брейкболи, но не съмя да неутрализира нито един от тях. Освен това новата шампионка спечели впечатляващите 75 процента от разиграванията на своя втори сервис, което беше с 39 на 100 повече от постижението на по-високоранкираната тениситка, която се оказа напълно надиграна и заслужено титлата отиде в посока САЩ.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
От 0:5 и мачбол до 3-часовата драма с Томова и титлата: Стърнс с триумф за историята в Рабат! Калоян Соколов
Теми:  
wta | Обзори | пейтън стърнс | рабат

Коментари





Следвайте ни в Facebook