От 0:5 в тайбрека на 3-ия сет: Андреев с голям обрат срещу защитаващия шампион във Валенсия

от в 09:53 на 22.11.2023
Калоян Соколов

Адриан Андреев се класира за втория кръг на Чаланджъра във Валенсия, след като сътвори зрелищен обрат над украинеца Олексий Крютих. Българинът беше спечелил едва един от последните си осем мача до началото на седмицата и отказа "уайлд кард" за участие в квалификациите на Sofia Open, но съумя да преодолее без загубен сет пресявките на клей състезанието, а вчера надви и защитаващия шампион, макар че изоставаше с 0:5 точки в тайбрека на решителния сет - 2:6 6:2 7:6(5).

Така третата ни ракета записа втори успех през сезона над този съперник и се класира за 1/8-финалната фаза, в която ще премери сили с добре познатия ни Пиер-Юг Ербер, който е бивш номер 36 на сингъл, а на двойки е печелил всеки един турнир от Големия шлем.

Андреев изглеждаше разколебан на старта и веднага беше пробит от своя съперник, а макар след това да се разписа в резултата, то скоро отново загуби подаването си и украинецът поведе с 4:1 гейма. Родният ни представител имаше шанс да върне единия от брейковете си изоставане в последния възможен момент, но не се справи със сервисите на Крютих и заслужено първата част отиде в актива на миналогодишния шампион.

Вторият сет се разви далеч по-успешно за Ади, който не даде нито един брейкбол на съперника си и загуби само две точки на първи сервис. Нашият сънародник пое изцяло контрола над играта от 2:2 гейма нататък и изравни общия резултат, печелейки последните четири гейма в частта.

Решителният сет протече с доста неточности и от двете страни, като Андреев се справяше малко по-добре на ретур от своя съперник, само че не показа достатъчно високо ниво на концентрация в най-важните моменти и се размина с реализирането на пробив.

Всъщност именно българинът разполагаше с единствените две възможности за реализирането на брейк в хода на частта и така се стигне до тайбрек, където наглед всичко изглеждаше предрешено в полза на миналогодиния носител на трофея, имайки предвид, че той на бърза ръка се откъсна напред с 5:0 точки. Родният ни представител обаче далеч не се беше предал и пръв достигна до мачбол при 6:5 в своя полза, след което сложи край на срещата, пласирайки неспасяем форхенд по късия диагонал.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
От 0:5 в тайбрека на 3-ия сет: Андреев с голям обрат срещу защитаващия шампион във Валенсия Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | валенсия | Обзори | Чаланджъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook