От 0:6 1:6 до златото: Ебдън и Пиърс надвиха екзекуторите на "Надалкарас" и са олимпийски шампиони!

от в 14:27 на 03.08.2024
Елеонора Александрова

Матю Ебдън и Джон Пийрс са новите олимпийски шампиони при мъжете! Австралийското дуо сътвори обрат срещу двойката, елиминирала Карлос Алкарас и Рафаел Надал в четвъртфиналната фаза, Остин Крайчек и Раджев Рам от САЩ и с резултат 6:7(6) 7:6(1) 10:8 и за 2 часа и 4 минути игрово време, се окичиха с олимпийското злато! Ебдън и Пиърс изоставаха със сет и 2:4 гейма,но съумяха да обърнат нещата в своя полза и всичко приключи по мечтан начин за Ебдън, който стартира олимпийската си кампания със загуба 0:6 1:6 от Новак Джокович в турнира на сингъл.

Двете двойки ни демонстрираха истинско шоу на корта от самото начало. През по-голямата част на първия сет американците бяха по-солидните на корта и в резултат на това те съумяха да поведат с пробив за 3:2.

Австралийците обаче не изглеждаха готови да отстъпят на четвъртите поставени и отвърнаха с рибрейк. Последваха минути на равностоен тенис от двете страни, в резултат на което се стигна до тайбрек. Дългият гейм се превърна в същински трилър, като всяка една от финалните двойки имаше своите силни и слаби моменти. След 6:6 обаче Крайчек и Рам поеха инициативата и печелейки следващите две топки, поведоха в сетовете.

Американците продължаваха да се намират на гребена на вълната и поведоха с пробив в третия гейм на втория сет. Всичко изглеждаше по план за четвъртите поставени, докато австралийците не се мобилизираха и не съумяха да изравнят резултата за 4:4. Този момент се оказа и ключов за развитието на мача, тъй като след това Ебдън и Пийрс започнаха да стават по-добрите на корта от техните опоненти и четвъртите поставени можеха изобщо да бъдат щастливи, че достигнаха до тайбрек. Австралийците пък изцяло доминираха в дългия гейм, губейки само една точка в него, за да изравнят сетовете.

Финалната част започна с мини пробив за американците, но впоследствие австрийският тандем пое инициативата, печелейки пет точки подред и си осигуриха 4 последователни мачбола при 9:5. Крайчек и Рам не се отказаха, спасявайки четири мачбола поред, но преднината се оказа прекалено голяма, за да бъде изцяло компенсирана, като с резултат 10:8, отборът на Австралия се поздрави олимпийската титла на двойки при мъжете!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
От 0:6 1:6 до златото: Ебдън и Пиърс надвиха екзекуторите на "Надалкарас" и са олимпийски шампиони! Елеонора Александрова
Теми:  
джон пиърс | Матю Ебдън | олимпийски игри | остин крайчек | раджив рам | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook