От 1:6 2:4: Сабаленка реализира немислим обрат, за да спре серията на Гоф и е на финал в Ухан!

от в 14:11 на 12.10.2024
Елеонора Александрова

Арина Сабаленка е първата финалистка на WTA 1000 турнира в Ухан! Световната номер 2 трябваше да сътвори втори пореден героичен обрат, след като изоставаше със сет и пробив, но намери сили да триумфира над Коко Гоф и така да прекъсне серията от 9 поредни успеха на шампионката от Пекин - 1:6 6:4 6:4 за 2 часа и 29 минути игрово време.

По този начин топ поставената увеличи серията си на 16 поредни мача без загуба в китайския мегаполис и ще се опита да завоюва третата си поредна титла там, а във финала тя ще се изправи срещу олимпийската шампионка Кинуен Женг или сензацията на турнира Синю Уанг.

Аеринката имаше сериозно игрово преимущество в началните минути и тотално надиграваше световната номер две от дъното на корта. Това принуждаваше трикратната "мейджър" шампионка да рискува прекалено много в опита си да съкрати разиграванията, но това водеше до множество наличности и Гоф заслужено се откъсна напред в резултата с 4:0. Сабаленка подобри качеството на своя начален начален удар в следващите минути, но силите ѝ достигнаха само за 1 спечелен един гейм и така Гоф спечели първата част за едва 28 минути игра, реализирайки цели 3 пробива.

Сервисът се превърна в "ахилесовата пета" на по-нискоранкираната тенисистка по време на втората част, а двойните грешки започваха да се превръщат във все по-често срещано явление в сервис геймовете на миналогодишната шампионка от US Open.

Беларуската тенисистка обаче не успяваше да се възползва от тази криза в играта на своята съперничка и така двете си размениха цели 5 поредни пробиви, докато не се стигна до 6-ия гейм, когато Гоф най-накрая успя да задържи подаването си и да поведе с 4:2. Когато наглед Сабаленка беше останала без никакви съпротвителни сили, то тя показа нерви от стомна, за да сътвори обрат в сета и да вкара мача в трети решителен сет, печелейки четири последователни гейма.

Кошмарната серия за Гоф продължи и в началото на финалната част, след като ветовната номер 2 реализира пробив, за да поведе с 3:0 вече беше спечелила последните 7 гейма в мача.

Все пак американката намери сили да стабилизира играта си и отвърна на удара, като изравни резултата за 4:4. Точно тогава отново двойните грешки спънаха четвъртата поставена по пътя към победата, след като тя допусна своята 21-ва в мача, след която Сабаленка получи шанс да сервира за победата и в крайна сметка взе сладък реванш за загубата си от Гоф в миналогодишния финал на US Open.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
От 1:6 2:4: Сабаленка реализира немислим обрат, за да спре серията на Гоф и е на финал в Ухан! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | коко гоф | Обзори | ухан

Коментари





Следвайте ни в Facebook