От 2:4 до 6:4: Женг сервира първи "геврек" в кариерата на Андреева и е на 1/2-финал в Пекин!

от в 16:19 на 04.10.2024
Елеонора Александрова

Кинуен Женг е последната полуфиналистка на WTA 1000 надпреварата в Пекин! Олимпийската шампионка срещна сериозна съпротива в лицето на детето чудо Мира Андреева, но по-големият опи и физическа издръжливост на местната любимка ѝ помогна да се наложи с крайното 5:7 6:0 6:4 за 2 часа и 30 минути, а в битка за дебютния си финал от тази категория, световната номер 7 ще се изправи срещу Каролина Мухова, която по-рано днес шокира топ поставената Арина Сабаленка.

Срещата започна ударно за тийнейджърката, която бързо успя да поведе с два пробива за 4:0. Наред обаче беше драстичен спад в играта на по-младата тенисистка и в резултат на това олимпийската шампионка съумя да спечели следващите 5 гейма и дори да сервира за спечелване на сета.

Обратите далеч не приключиха дотук, тъй като Андреева за пореден път показа впечатляващата за годините си зрялост и не позволи пълнят обрат да се случи, печелейки финалните 3 гейма, за да поведе в резултата в сетовете.

Втората част се превърна в истински кошмар за 17-годишната тенисистка, чиито неточности ставаха все повече, а нейната енергия просто отсъстваше от корта. Представителката на домакините се възползва по най-добрия начин от тази слабост на съперничката си и съумя да постигне " геврек", като е любопитен фактът, че досега рускинята никога не беше губила сет с 0:6 в турнир на ниво WTA.

Въпреки тежката втора част, Андреева показа характер и започна финалната такава повече от обещаващо с пробив в първия сервис гейм на Женг. Китайката отвърна с рибрейк, но 1/2-финалистката от Ролан Гарос отново пое инициативата и взе аванс от 4:2.

Тогава световната номер 7 повтори постигнатото от Каролина Мухова в предишния 1/2-финал и влезе в страхотна серия от отигравания, затрундявайки сериозно по-неопитната състезателка и така златната медалистка от Париж спечели последните 4 гейма, за да направи обрат и да се класира за финалната четворка в Пекин!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
От 2:4 до 6:4: Женг сервира първи "геврек" в кариерата на Андреева и е на 1/2-финал в Пекин! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | кинуен женг | мира андреева | Обзори | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook