От 3 спасени сетбола до тенис показно: Григор обезвреди Алис за победоносен старт в Стокхолм!

от в 00:01 на 18.10.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров потегли успешно на ATP 250 надпреварата в Стокхолм. Бившият шампион в турнира имаше нелек старт срещу французина Кентен Алис, който в две от последните си три турнирни участия беше играл на финал.

Българинът изостана с пробив в самото начало, но с напредването на мача показа безспорно по-голямата си класа спрямо световния номер 95 и го надигра с крайното 7:6(1) 6:3 за 1 час и 41 минути игрово време.

По този начин първата ни ракета ще премери сили през утрешния ден с талантливия 22-годишен швейцарец Доминик Щрикер, който в миналия кръг изненадващо отстрани Матео Беретини, като това ще бъде първа среща между родния ни представител и миналогодишния 1/8-финалист от US Open.

Григор стартира на бавни обороти, като сервираше на много ниско ниво, докато аутсайдерът пласираше ас след ас и заслужено се откъсна напред с 3:1 гейма. След това световният номер 10 съумя да вкара поредица от дълбоки ретури и изравни резултата незабавно.

Проблемите в началния удар на Димитров се задълбочиха и той трябваше да отразява 3 сетобла в десетия гейм, но показа здрави нерви и в последвалия тайбрек напълно разгроми съперника си, давайки му само една точка.

Фаворитът беше далеч по-категоричен във втория сет, където загуби само две точки на своето първо подаване и наниза цели 13 уинъра срещу едва 5 непредизвикани грешки. Всичко това позволи на нашия сънародник да се сдобие с два брейкбола при 3:2  в своя полза и макар да не се възползва от тях, то следващите 3 гейма завършиха с негов триумф и първата стъпка към дублиране на трофея беше направена!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
От 3 спасени сетбола до тенис показно: Григор обезвреди Алис за победоносен старт в Стокхолм! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | Обзори | стокхолм

Коментари





Следвайте ни в Facebook