От 3:5 и 0:40: Квалификантка постигна сензацонен обрат и изхвърли шампионката от Уимбълдън в Ухан

от в 08:09 на 09.10.2024
Елеонора Александрова

Първа представителка на топ 10 напусна WTA 1000 надпреварата в Ухан. Световната номер 102, Хейли Баптист, елиминира шампионката от Уимбълдън, Барбора Крейчикова, с 6:3 7:5 за 1 час и 38 минути игрово време. Така кризата в играта нч ехкинята продължава с пълна сила, тъй като това е трето поредно поражение за нея, а интересното е, че всяко едно от тях дойде срещу тенисистки извън топ 70 на света.

 По този начин квалификантката записа първа топ 10 победа в своята кариера и в следващия кръг тя ще се изправи срещу една измежду Екатерина Александрова и Ана Калинская, а Крейчикова завършва сезона без нито един спечелен мач на ниво WTA 1000.

Срещата започна добре за по-високоранкираната тенисистка, която реализира пробив в третия гейм и по всичко си личеше, че двукратната шампионка от Шлема ще съумее да стигне до бърз успех, повеждайки с 3:1.

След това обаче настъпи сериозен спад в играта ѝ, което позволи американката да сътвори обрат и да спечели пет поредни гейма, за да спечели сензационно първия сет.

Втората част започна по подобен начин, като фаворитката отново си осигури аванс от пробив в началото и съумя да запази преднината си до 5:3, като дори в деветия гейм имаше три поредни сетбола, но и те не се оказаха достатъчни, защото Баптист спечели следващите 4 гейма, за да запише най-голямата победа в кариерата си!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
От 3:5 и 0:40: Квалификантка постигна сензацонен обрат и изхвърли шампионката от Уимбълдън в Ухан Елеонора Александрова
Теми:  
wta | барбора крейчикова | Обзори | ухан

Коментари





Следвайте ни в Facebook