От 47 към едноцифрено число асове и отпадане: Сервисът на Раонич го предаде срещу Фриц в Куинс

от в 21:16 на 19.06.2024
Елеонора Александрова

Тейлър Фриц е поредният четвъртфиналист в The Queen's Club. Американецът надви новия рекордьор по брой асове в един мач (47- във формат 2 от 3 сета), Милош Раонич, с резултат 7:6(5) 6:4 за 1 час и 25 минути игрово време и ще срещне Джордан Томпсън, който се класира за този етап на турнира вследствие на контузия на Анди Мъри.

В първия сет двамата тенисисти показаха защо именно те имат едни от най-мощните начални удари в Тура. Разиграванията бяха кратки, като нито един от тях нямаше възможност за пробив в хода на цялата част (Раонич даде 3 точки на ретур на Фриц, а самият той спечели едва 6).

Така закономерно се стигна до тайбрек, в който нещата се обърнаха и видяхме изобилие от мини пробиви. През по-голямата част на дългия гейм Раонич бе по-убедителният на корта и си осигури преднина от 5:3, но точно тогава пропусна форхенд на опразнен корт и това даде начало на серия от 4 поредни точки за световния номер 12, който измъкна успеха в сета.

Интригата във втората част бе също толкова по-голяма. Макар и играчите да продължаваха да разчитат предимно на началния си удар, първите възможности за пробив дойдоха в четвъртия гейм в полза на Раонич, като те бяха цели 3 подред, но бившият финалист на Уимбълдън не можа да реализира първия пробив от началото на мача.

За разлика от него, Фриц успя да се възползва от брейкпойнта, който си спечели при 4:4 и беше безпогрешен в следващия си сервис гейм, спечелвайки подаването си на 0, за да намери място във финалната осмица, а този път асовете на Раонич бяха едва 9!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
От 47 към едноцифрено число асове и отпадане: Сервисът на Раонич го предаде срещу Фриц в Куинс Елеонора Александрова
Теми:  
atp | куинс | милош раонич | Обзори | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook