От 6:0 5:2: Швонтек пропусна 5 мачбола и се вкара в драми, но не допусна изненада в Синсинати

от в 09:49 на 15.08.2024
Елеонора Александрова

Ига Швьонтек изпита неочаквани трудности в мача си срещу Варвара Грачева от втория кръг на тенис надпреварата в Синсинати, ала в крайна сметка световната номер 1 надделя представителката на Франция с 6:0 6:7(8) 6:2 за 2 часа и 13 минути игрово време и в следващия кръг тя ще се изправи срещу 1/4-финалистката от Игрите в Париж - Марта Костюк.

Първата част се разви по план за полякинята, която атакуваше всяка една топка и неизменно намираше линиите. Аутсайдерката беше оставена без отговор е разиграванията и в резултат на това за едва 22 минути игра Швьонтек съумя да "върже геврек" на непоставената тенисистка.

Французойката съумя да спечели първия си гейм от началото на мача при 1:0 във втория сет, ала това не промени развитието на мача. Петкратната "мейджър" шампионка реализира пробив на нула в четвъртия гейм и изглеждаше само въпрос на време да спечели частта. При 5:2 топ поставената дори имаше четири мачбола, ала в този момент световната номер 69 показа характер.

Последва сериозен спад в играта на Швьонтек, която започваше да играе все по-нервно и това позволи на Грачева да изравни резултата в геймовете. Въпреки това, до пълен обрат не се стигна, а напротив - при 6:5 фаворитката отново имаше мачбола, който бе отразен и победителката от втория сет се реши в тайбрек.

Дългият гейм се превърна в истинска игра на нерви за двете тенисистки. Швьонтек започна добре, повеждайки с минипробив, ала световната номер 69 се мобилизира след 4:2 и съумя да  обърне нещата в своя полза.

Французойката имаше петсетбола пред себе си, само че полякинята не изглеждаше готова да загуби втората част и спаси всички до един, но се стигна до шести такъв пред нейната съперничка и тя този път успешно изравни общия резултат в мача.

Реакцията на Швьонтек бе шампионска. Полякинята поведе с пробив третия гейм, след като в един момент дори бе изостанала в резултата. Французойката не изглеждаше готова да се предаде и отвърна с рибрейк, ала силите на аутсайдерката не ѝ достигнаха, за да бъде конкурентна на бронзовата медалистка от Париж и тя не спечели гейм повече, а световната номер 1 се поздрави с първата си победа в  тазгодишниата надпревара в Синсинати!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
От 6:0 5:2: Швонтек пропусна 5 мачбола и се вкара в драми, но не допусна изненада в Синсинати Елеонора Александрова
Теми:  
wta | варвара грачева | ига швьонтек | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook