От алкохолизъм и депресия до победа на РГ: Пуй и феновете празнуват с "Марсилезата" (видео)

от в 09:52 на 29.05.2023
Калоян Соколов

Турнирите от Големия шлем винаги създават някоя история, която спокойно може да бъде екранизирана, а безспорно този път това е класирането на Лука Пуй за втория кръг на турнира. Французинът имаше много тежък минал сезон, в който записа дълга серия от поредни поражения и това съкруши неговата психика, като той признава как е започнал да се налива сам с алкохол и да спи по един час на нощ.

Бившият член на топ 10 изпада в хронична депресия и преустановява участието си в надпревари за повече от 6 месеца. Пуй обаче осъзнава, че тенисът е неговият живот и не може да продължава по този начин, което го накара да се завърне обратно в спорта за началото на 2023-та, макар той самият доскоро да е смятал подобна стъпка за невъзможна.

В крайна сметка историята придобива щастлив обрат на тазгодишния Ролан Гарос, където местният представител изненадващо записва три победи по пътя си към основната схема, а вчера не остави абсолютно никакви шансове на Юрий Родинов, за да ав поздрави своя дебютен успех в Големия шлем от цели четири години насам - 6:2 6:4 6:3.

Публиката пък оцени по достойнство всички саможертви и проляти сълзи, които са съпътствали похода на техния сънародник обратно към най-високото ниво на играта, като феновете решиха да изпълнят френския химн ("Марсилезата") след победата на някогашния номер девет, а самият тенисист се включи с цяло гърло в изпълнението, което несъмнено създаде един от най-емоционалните тенис моменти през годината.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
От алкохолизъм и депресия до победа на РГ: Пуй и феновете празнуват с "Марсилезата" (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | видео | лука пуй | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook