От АТР с еко кампания за намаляване на използването на пластмасови бутилки

от в 16:42 на 08.11.2018
Георги Христов

От АТР обявиха, че ще въведат нови мерки за съкращаване на използването на пластмасови бутилки по време на тенис турнирите през 2019 година. Според мъжката тенис асоциация за подобряването на екологичното състояние на планетата, главен приоритет трябва да бъде съкращаването на използването на тези еднократни опаковки.

За целта по време на турнирите от календара зрителите и ще трябва да използват бутилки за многократна употреба, а на територията на състезанието ще бъдат монтирани и чешми на удобни места. Играчите пък ще могат да ползват стъклени бутилки.

От АТР потвърдиха, че болшинството водещи играчи подкрепят тези идеи. "Ние имаме важна роля като модели за подражание на бъдещите поколения. В отлична позиция сме да направим позитивната промяна, независимо колко малка ще бъде тя. Много съм развълнуван от възможността да намалим използването на пластмаса. Това е позитивна стъпка напред и с моите колеги сме ентусиазирани," заяви Кевин Андерсън.

Само по време на финалния турнир в Лондон е изчислено, че са използвани 50 000 пластмасови чаши.

"Приемам присърце идеята да защитим природата и напълно подкрепям АТР за готвените промени. Знам, че много от колегите мислят по същия начин и ще се включим в предвидените инициативи. Искаме да постигнем промяна още през следващата година. Напълно стоя зад кампанията за рециклиране на бутилките," каза и Стан Вавринка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
От АТР с еко кампания за намаляване на използването на пластмасови бутилки Георги Христов
Теми:  
atp finals | еко кампания | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook