От без спечелен мач на трева до 1/2-финалите в Куинс: Руне спря Музети за трети пореден успех

от в 18:11 на 23.06.2023
Калоян Соколов

Холгер Руне се класира за дебютния си ATP 1/2-финал на трева. Младият скандинавец нямаше нито една победа на тази настилка през своята кариера до началото на тази седмица, но показва, че вече е намерил ключа към силно представяне и на това покритие, постигайки три поредни успеха на надпреварата в Куинс. Днес вторият поставен имаше трудната задача да се изправи срещу друг от най-ярките представители на следващото поколение, а именно Лоренцо Музети.

Двамата младоци не разочароваха публиката и изнесоха изключително двубой, като световният номер шест беше малко по-стабилен в най-важните моменти и се наложи с крайното 6:4 7:5, за да си осигури сблъсък с Алекс Де Минор за влизане във финала.

Мачът започна трудно за Музети, който още в третия гейм трябваше да отразява два брейкбола, но се справи с трудната ситуация и впоследствие сам достигна до точка за пробив, която моментално реализира и се откъсна напред с 4:1 гейма. Оттам насетне обаче по-високоранкираният тенисист заигра почти безгрешно и често съумяваше да завършва топки в близост до мрежата. Италианецът пък не можеше да разчита на първото си подаване, което го постави в много неблагоприятна ситуация и последва серия от пет поредни гейма в актива на шампиона от София, а това му беше напълно достатъчно да се поздрави със спечелването на откриващия сет.

Втората част беше още по-оспорвана, а шестият поставен прекъсна негативната си поредица и влезе в режим на лесно спечелени подавания. Музети все по-често навлизаше в пределите на корта и нямаше проблем с това да пуска вездесъщия си бекхенд по правата, с чиято помощ направи немалко уинъри. Руне пък усещаше натиска, под който беше подложен и в десетия гейм му се наложи да отразява два последователни сетбола, само че тази подробност по никакъв начин не го притесни и последваха 8 безответни точки в неговия актив, които го поставиха в позиция да сервира за крайната победа и той се справи по перфектен начин с тази задача.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
От без спечелен мач на трева до 1/2-финалите в Куинс: Руне спря Музети за трети пореден успех Калоян Соколов
Теми:  
atp | куинс | лоренцо музети | Обзори | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook