От битката за №1 в света до борбата за живот или документалния филм за Марди Фиш

от в 14:21 на 14.09.2021
Владислав Риждов

Марди Фиш е смятан за един от най-обещаващите таланти в мъжкия тенис, но кариерата на американеца е изпълнена с възходи и падения. Фиш обаче не успява да се справи с напрежението и очакванията към него и така и не разкрива пълния си потенциал. Документалният филм "Untold: Breaking point" разказва именно историята на Фиш - състезател, който достига до топ 10 на ранглистата и загатва за постигането дори на още по-големи успехи. Главният герой във филма не е един, а двама, това са Марди Фиш и Анди Родик. Двамата тръгват заедно от младежките академии, пътуват навсякъде в комплект и се превръщат в най-добри приятели. Единият от двамата обаче се приспособява по-бързо към живота на голямата сцена. Родик побеждава Фиш на Масърса в Синсинати през 2003-а и моментално започва да се отличава, като следва и дебютен успех на US Open, докато Фиш по-скоро остава в сянка.

Изведнъж нещо се променя. По средата на кариерата си Марди Фиш получава нов глад за успехи и тренировки. Той решава, че ако трябва да се надбягва с играчи като Федерер, Надал и Родик, трябва да подходи почти фанатично към своите тренировки. Резултатите не закъсняват, Фиш подобрява физическото си състояние и желанието му за игра отново се завръща. През 2010 година американецът триумфира в Нюпорт, а впоследствие побеждава Мъри, Надал и Родик. Когато е на 30, Фиш се изкачва до №7 в подреждането и се превръща в топ поставения американец при мъжете.

За съжаление, напрежението на върха се оказва прекалено високо и животът, както и кариерата на Фиш, се преобръщат тотално. Следват физически и емоционални сривове. През 2012 година сърдечен инцидент го вади от участие на Ролан Гарос, а през следващите месеци се бори с депресивни мисли и безпокойство. Филмът не описва само битката за №1 в света, но и борбата за живот на един състезател, попаднал в жестокия свят на тениса.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
От битката за №1 в света до борбата за живот или документалния филм за Марди Фиш Владислав Риждов
Теми:  
анди родик | документален филм | любопитно | марди фиш

Коментари





Следвайте ни в Facebook