От догодина: Участието на България в ATP Cup ще бъде почти сигурно

от в 19:43 на 06.12.2021
Диана Андреева

Отборните надпревари винаги са предизвиквали сериозен интерес в тенис почитателите, защото най-големите опоненти на корта се съюзявот и започват да се съревновават в един отбор, борейки се за честта на страната си. Най-новото събитие от ATP календара - ATP Cup, предоставя на феновете възможност да се насладят на групова надпревара още в самото начало на годината, а именно по време на Австралийското лято. 

Но рестрикциите поради световната пандемия, причинена от COVID-19, принудиха организаторите да намалят сериозно броя на отборите, които имат право да участват, както и наградния фонд. Това и оказа извество влияние върху емоциите около турнира, защото отраничи разнообразието от държави на корта, но още през 2023-а първоначалният формат с 24 страни ще бъде възвърнат. 

Междувременно още през тази година наградният фонд ще скочи до 14 милиона долара, като те ще бъдат разпределени между 16-те отбора, които участват. През утрешния ден ще се състои теглене на жребия, което означава и че ще бъде обявен официалният списък. Най-накрая ще разберем дали България е успяла да се класира и ще видим ли Григор Димитров и останалите ни сънародници в действие.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
От догодина: Участието на България в ATP Cup ще бъде почти сигурно Диана Андреева
Теми:  
atp | atp cup | григор димитров | димитров | димитър кузманов | наградни фондове

Коментари





Следвайте ни в Facebook