ОТ футбола към тениса: Стрелец №1 на Световното в ЮАР оформя тандем с 2-кратен ATP финалист!

от в 17:16 на 22.10.2024
Калоян Соколов

Диего Форлан ще направи преход от стадиона към корта. Един от най-добрите нападатели на миналото десетилетие е тренирал тенис много сериозно до юношеска възраст, но в крайна сметка е трябвало да направи избор и определено Форлан е взем правилото решение, имайки предвид, че той съумя в своята кариера да стане шампион на Англия, спечели Копа Америка с уругвайския национален отбор, грабна приза за голмайстор на Световното първенство в ЮАР през 2010-та година и два пъти беше стрелец номер едно на Европа, което му донесе наградата "Златна обувка" през 2005-та и 2009-та .

45-годишният Форлан изглежда обаче през всички тези години е запазил любовта си към тениса и през 2023-та започна да игра на турнирите от календара на ITF за ветерани, като наскоро дори изигра своя първи финал и само с 5 турнирни участия съумя да се превърна в номер 107 в световната ранглиста.

Това е дало интересна идея на организаторите на Чаланджъра в Монтевидео, откъдето е родом футболната суперзвезда и изглежда, че Форлан все пак ще изпълни своята голяма мечта да играе професионален тенис.

Уругвайският нападател ще получи "уайлд кард" за основната схема на двойки, а негов партньор ще е Федерико Кория, който през миналия сезон достигна до рекордната си 49-та позиция в световната ранглиста и дможе да се похвали с 2 изиграни финала на ниво ATP. Освен това аржентинецът е печелил титла при тандемите на това ниво, така че Форлан несъмнено ще има солидна подкрепа на корта.

Припомняме ви, че преди 7 години години Паоло Малдини направи същото, като тогава 49-годишният легендарен защитник участва на Чаланджъра в Милано, но с партньора му Стефано Ландонио записаха тежко поражение с 1:6 1:6 от Томаш Беднарек и Давид Пел.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
ОТ футбола към тениса: Стрелец №1 на Световното в ЮАР оформя тандем с 2-кратен ATP финалист! Калоян Соколов
Теми:  
atp | диего форлан | любопитно | федерико кория | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook