От корта към стадиона: Доминик Тийм стана част от футболен отбор и вече бележи голове!

от в 09:38 на 27.10.2024
Калоян Соколов

Доминик Тийм ще смени ракетата с бутонките. Някогашният номер 3 се отказа от тениса в началото на тази седмица по време на турнира във Виена, но явно няма намерение да се отдава на дълга почивка и вече е започнал своята футболна кариера.

"Доминатора" преди няколко месеца е основал отбора Ecoballers FC , който към момента се състезава в аматьорската 4-та дивизия на Австрия и за момента дейността на клуба се ограничава единствено до един мач през уикенда и някоя спорадична тренировка веднъж на две седмици.

Мисията на Тийм е чрез клуба си да промотира грижа към опазване на околната среда и природата, като съотборниците му задължително трябва да са негови съмишленици по този въпрос, за да бъдат част от тима.

Досега бившият шампион от US Open е изиграл 4 мача за своя клуб, в които е отбелязал 2 гола, като FC Ecoballers спечели последния си мач с 8:1 срещу The Hammers, а един от головете беше отбелязан от Мориц Тийм, който е по-малкият брат на Доминик.

Самите новини не са толкова изненадващи, защото 31-годишната тенис легенда тренира футбол паралелно с тенис в своето детство и е огромен фен на играта, като неговата любов към английския Челси е пословична.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
От корта към стадиона: Доминик Тийм стана част от футболен отбор и вече бележи голове! Калоян Соколов
Теми:  
atp | доминик тийм | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook