От корта към лигата на извънземните: Тиафо ще играе в мача на Звездите в НБА

от в 10:10 на 09.02.2023
Калоян Соколов

Франсис Тиафо бележи огромен прогрес в развитиетo си през последните месеци и неслучайно вече е сред първите 15 в световната ранглиста. Американецът придоби огромна популярност в страната си, след като достигна до полуфиналите на US Open, което не беше правенo от местен представител през последните 16 години, като Тиафо остана само на сет от това да елиминира бъдещия шампион Карлос Алкарас.

Изглежда всичко това е вдигнало сериозно статуса на Франсис в САЩ и той ще има страхотната възможност да участва в "Мача на Звездите" за популярни личности. Традиционно НБА организира т. нар "Звезден уикенд", в който най-добрите баскетболисти в лигата биват разделени на два отбора и изнасят невероятно зрелище за зрителите.

Освен това обаче има и много други забавни събития през въпросния уикенд, сред които са конкурсите по умения, забивки стрелба от линията за три точки. За 20-ти юбилеен път пък ще се проведе и вече споменатото шоу, от което част ще бъде самия Тиафо.

Концепцията е в двубоя да се включат популярни лица от всякакви сфери, както и бивши легенди на НБА. Тенисистът беше разпределен в отбора на легендарния Дуен Уейт, който е трикратен шампион в лигата и избран за най-полезен играч във Финалите (MVP) през 2006-та година.

Любопитна подробност е, че в другия тим ще можем да наблюдаваме изявите на рапъра YBN Cordae, когото познаваме заради връзката му с бившата номер едно Наоми Осака, с която в момента очакват своето първо дете.

Самият Франсис е огромен фен на баскетбола и подкрепя селекцията на Вашингтън Уизърдс, тъй като е родом именно от столицата на САЩ, а ето и кои ще бъдат останалите участници в звездното събитие:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
От корта към лигата на извънземните: Тиафо ще играе в мача на Звездите в НБА Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | мач на звездите | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook