От квалификациите до 1/4-финалите в Маями: Приказката на световния номер 119 продължава!

от в 08:11 на 29.03.2023
Калоян Соколов

Безспорно голямата история на тазгодишния Мастърс в Маями е представянето на Кристофър Юбенкс. Световният номер 119 започна участието си още от квалификациите и си проби път чак до 1/4-финалите, което означаваше, че 26-годишният тенисист за пръв път ще влезе в топ 100 през своята кариера, като Юбенкс не можа да сдържи сълзите си и остави емоциите да го контролират изцяло. Американецът имаше изключително тежка битка с френския ветеран Адриан Манарино, която неколкократно беше прекъсвана от лошото време във Флорида, но местният представител запази своята концентрация и се наложи с крайното 7:6(2) 7:6(5), за да си подсигури място във финалната осмица на турнира, където ще се опита да поднесе огромна сензация, отстранявайки бившия номер едно Даниил Медведев.

Срещата започна много трудно за квалификанта, който трябваше на старта да отразява цели четири точки за пробив, но 201-сантиметровият тенисист се опря на мощния си сервис и излезе от трудното положение, а впоследствие на свой ред получи шанс да отмъкне съперниковото подаване и не сбърка. За съжаление на аутсайдера, то той трепна в последния възможен момент и опитният Манарино се добра до тайбрек, само че там инициативата от самото начало беше в ръцете не Юбенкс и той с лекота спечели дългия 13-ти гейм, за да поведе в сетовете.

Втората част определено протече с леко преимущество на Манарино, чиято нестандартна игра тормозеше сериозно американеца и за него беше изключително трудно да намери противодействие на ниските слайсове и постоянни къси топки, с които го засипваше опонента му. Все пак 119-ият в света продължаваше да отразява брейкболите пред ветерана със завидна лекота и намери начин да доведе нещата до нов тайбрек, където отново беше на завидна висота и така можеше спокойно да отпразнува най-голямата победа в своята тенис кариера!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
От квалификациите до 1/4-финалите в Маями: Приказката на световния номер 119 продължава! Калоян Соколов
Теми:  
atp | адриан манарино | кростофър юбенкс | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook