От квалификациите до трофея: Екзекуторката на Томова е изненадващата шампионка в Осака!

от в 10:15 на 20.10.2024
Елеонора Александрова

Сюзан Ламенс е новата шампионка на WTA 250 турнира в Осака! Нидерландската квалификантка започна участието си с разгромна победа над първата ни ракета при дамите, Виктория Томова, а след това показа, че успехът ѝ над шестата поставена не е бил случаен, побеждавайки по-високоранкирани от нея тенисистки като Лучия Брондзети, Ана Богдан и Диан Пари, губейки само един сет по пътя към финала.

На финала световната номер 125 се изправи срещу друга състезателка, преминала през пресявките, в лицето на представителката на Австралия, Кимбърли Бирел, и я победи с категоричното 6:0 6:4 за 1 час и 13 минути игрово време, като по този начин 25-годишната тенисистка завоюва своята дебютна WTA титла.

Първата част се превърна в същинска наказателна акция от страна на Ламенс, която не позволи на съперничката си да спечели нито гейм и за едва 22 минути съумя да поведе в сетовете, печелейки 90 процента от точките си на първо подаване.

Втората част ни предложи много по-равностойна битка. Бирел започна обещаващо, повеждайки с пробив още в първия гейм. Австралийката обаче се поддаде на напрежението и позволи на съперничката ѝ да отвърне с моментален рибрейк.

Серията от пробиви продължи с пълна сила и световната номер 150 отново взе аванс при 3:2, ала последва серия от 8 поредни точки в полза на нидерландката, която загуби само още един гейм до края на срещата и от утре ще влети с гръм и тръсяк в световния топ 100!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
От квалификациите до трофея: Екзекуторката на Томова е изненадващата шампионка в Осака! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Обзори | осака | сюзан ламенс

Коментари





Следвайте ни в Facebook