От квалификациите до трофея: Световната номер 130 е изненадващата шампионка в Будапеща

от в 17:48 на 17.07.2022
Калоян Соколов

WTA 250 надпреварата в Будапеща протече много изненадващо, след като до финала достигнаха две тенисистки извън топ 100 на световната ранглиста. Става въпрос за Бернарда Пера и Александра Крунич, които се изявяват предимно на двойки през последните сезони, но тази седмица показаха потенциал да бъдат сред най-добрите и поединично. В крайна сметка американката не загуби нито сет в хода на турнира и напълно си заслужи трофея. Квалификантката също така не отпусна повече от седем гейма в нито един от двубоите си, а днес беше повече от категорична в сблъсъка за трофея, налагайки се над сръбкинята с 6:3 6:3 и завоюва дебютната си титла на ниво WTA.

Левичарката осъществи много силен старт в сблъсъка, който я отведо до преднина от 3:0 гейма. Крунич обаче се справяше все по-успешно на ретур и имаше цели пет точки за пробив в хода на сета, но левичарката спаси всяка една от тях и поведе в отделните части.

Следващият сет беше на път да започне по същия начин, само че този път бившата номер 39 намери начин да спечели откриващото си подаване и бранеше паритета до 3:3, ала оттам насетне отново Пера беше далеч по-стабилната от двете финалистки и нямаше проблеми да се поздрави с най-голямата победа в своята кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
От квалификациите до трофея: Световната номер 130 е изненадващата шампионка в Будапеща Калоян Соколов
Теми:  
wta | александра крунич | Бернарда Пера | будапеща

Коментари





Следвайте ни в Facebook