От легенда към легенда: Бочели посвети "Nessun dorma" на Федерер и го разплака (видео)

от в 11:56 на 22.11.2023
Калоян Соколов

Андреа Бочели и Роджър Федерер на една сцена? Наглед това звучи като една неипзълнима мечта на всички любители на хубавата музика и елегантния тенис, но на точно това станахме свидетели през вчерашния ден в Цюрих, когато великият тенор изнесе грандиозен концерт в родината на 20-кратния шампион от Шлема.

Оперният певец завладя Швейцария със своята музикална магия и очевидно беше информиран, че Федерер ще присъства на шоуто, защото го покани на сцената със следния апел:

"Между нас тази вечер е живата легенда Роджър Федерер. За мен е наистина чест да посветя последната ария на него, защото носеше толкова много емоции на всички нас. Бих искал също така да го поканя на тази сцена до мен, ако това е възможно" - гласяха думите на Бочели към Маестрото, който беше видимо развълнуван от оказаната част и дори изглеждаше леко смутен да излезе отпред и да се ръкува с един от най-големите тенори на нашето време.

Бочели традиционно закри концерта с изпълнение на легендарната ария "Nessun dorma" от операта Турандот на италианския композитор Джакомо Почини, а емоционално изпълнение въздейства изключително много на едно от най-големите тенис величия, като видяхме сълзите в очите на Федерер, а накрая двамата напуснаха заедно сцената, слагайки най-добрия възможен финал на една незабравима вечер в Цюрих.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
От легенда към легенда: Бочели посвети "Nessun dorma" на Федерер и го разплака (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | андреа бочели | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook