От легенда към легенда: Джокович почете Коби Брайънт и си спечели любовта на публиката

от в 09:13 на 11.09.2023
Калоян Соколов

Тази нощ беше изключително специална за Новак Джокович, след като той за пореден път пренаписа историята на тениса. надигравайки Даниил Медведев в последователни сетове на финала на US Open и по този начин завоюва своята рекордна 24-та титла от Големия шлем, с която до голяма степен прекрати споровете кой е най-великият играч в историята.

24 също така беше изключително знаково число за баскетбола през последните две десетилетия, тъй като именно с този номер играеше легендарния Коби Брайънт, който си отиде от този свят на едва 41 години, претърпявайки фатален инцидент с хеликоптер заедно със своята дъщеря.

Изглежда Джокович и 5-кратният шампион от NBA са имали силна приятелска връзка, защото сърбинът почете паметта на Коби по време на награждаването, носейки тениска с неговия лик и можехме върху нея ясно да видим изписана крилатата фраза "Mamba Forever", която увековечи невероятния шампионски манталитет и желание за подобрение, което караше "Черната Мамба" да тренира повече от всеки друг играч в "Лигата на извънземните"

"Помислих да направя нещо подобно преди около седмица, ако имам шанс да спечеля турнира и не го бях споделил с никого допреди няколко дни, когато помолих моите хора да изготвят тениската. Коби беше близък приятел. Говорихме много с него на темата за шампионския манталитет.

Това се случваше, докато се борех с контузия и се опитвах да се завърна обратно. Той беше един от хората, на които разчитах най-много и винаги беше на линия за съвет. Случилото се с него и дъщеря му, ме нарани много дълбоко. 24 е номерът на фланелката, която той носеше, когато стана легенда на "Los Angeles Lakers" и световния баскетбол. Помислих си, че това би бил един много хубав символичен жест, с който да почета всичко направено от него" - сподели Нола на церемонията по награждаването.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
От легенда към легенда: Джокович почете Коби Брайънт и си спечели любовта на публиката Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | коби брайънт | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook