От непознато име до тотален любимец: Емоциите за съперника на Григор след триумфа над Синер

от в 10:25 на 02.06.2023
Калоян Соколов

Даниел Алтмайер сътвори огромен тенис подвиг във втория кръг на Ролан Гарос, надигравайки Яник Синер в същински тенис трилър, който продължи рекордните 5 часа и 26 минути. 79-ият в света беше изправен пред два мачбола в четвъртия сет, но показа невероятно присъствие на духа и намери сили да отстрани един от големите фаворит на Ролан Гарос, като по този начин си гарантира сблъсък в следващата фаза с нашия Григор Димитров.

Самият германец беше изключително емоционален след победата и не можа да скрие своите сълзи, а публиката започна да скандира неговото име, въпреки че през изминалите пет часа подкрепяше бурно съперника му, с което явно можеше да видим колко много се вдигна Алтмайер в очите на феновете през днешния ден. Впоследствие Марион Бартоли взе интервю от щастливия победител, а ето какво сподели той:

Даниел, ти напълно заслужаваш тези аплодисменти от публиката. Какъв мач само направихте с Яник! Невероятно ниво на тенис в продължение на 5 часа и 26 минути, което е най-дългият мач досега на турнира. Показа ни невероятна страст и себераздаване. Как съумя да спечелиш този мач?

- Просто обичам играта тенис. Това е всичко. През последните месеци положих изключително големи усилия заедно с моя екип. Сега съм сам на корта, но зад мен има толкова много хора, които са отговорни за случилото се. Тази победа е отборен успех. 

Имаше много повратни точки в мача, като в четвъртия сет дори ти се наложи да спасяваш два мачбола. Колко трудно от психологическа гледна точка е да продължиш да вярваш в победата при такива обстоятелства?

- Просто се опитваш да не мислиш за резултата и да полагаш максимални усилия във всяка една точка. Придържах се към това през цялото време. На този турнир сме ставали свидетели толкова много страхотни мачове, в които са правени невероятни обрати, така че не бих нарекъл този двубой исторически, но определено е такъв, който ще се помни.

Ролан Гарос е специален турнир за теб, защото точно тук достигна до осминафиналите преди три години, което не си правил на нито един друг турнир от Шлема. Каква е причината да играеш най-добрия си тенис на това място?

- Обичам клеят и публиката тук. Емоциите бяха луди. Тенисът никъде няма да е същият, ако нямаме феновете. Оценявам присъствието на всеки един човек, който е дошъл да си прекара добре, защото това в крайна сметка е най-важното нещо.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
От непознато име до тотален любимец: Емоциите за съперника на Григор след триумфа над Синер Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниел алтмайер | интервюта | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook