От нито една победа на Уимбълдън до 1/8-финала: Паолини срази бивша шампионка от Шлема

от в 16:18 на 05.07.2024
Елеонора Александрова

Жасмин Паолини е първата осминафиналистка в Уимбълдън. Италианката, която до тази година, нямаше нито една победа на Шампионата, прави сезона на кариерата си, а това си пролича и в днешния си двубой срещу финалистката от Хертогенбош и бивша "мейджър" шампионка, Бианка Андрееску, със 7:6(4) 6:1 за 1 час и 33 минути игрово време. Световната номер 7 ще се изправи срещу Марта Костюк или Мадисън Кийс в спор за място във финалната осмица на турнира.

Срещата започна обещаващо за бившата номер 4, която наглед изглеждаше по-агресивната и същевременно стабилна тенисистка на корта. Това позволи на северноамериканката да реализира пробив още при първия сервис гейм на опонентката ѝ, ала веднага след това резултатът бе изравнен. Макар и в хода на целия първи сет да преобладаваха дългите разигравания, след втория гейм се стигна само до един брейкбол, който не бе реализиран и така победителката от първата част се реши чрез тайбрек.

Началото на дългия гейм бе обещаващо за Паолини, която поведе с минибрейк, ала след 3:1 играта ѝ претърпя лек спад, което позволи на Андрееску да обърне резултата в своя полза и дори да поведе с 4:3. Веднага след това световната номер 7 влезе в страхотна серия и без да загуби точка повече, спечели тайбрека и съответно първия сет.

Спечелената първа част от италианката определено се отрази психологически на двете тенисистки. И докато шампионката от US Оупън отпреди 5 години започваше да играе все по-неубедително, то Паолини бе на гребена на вълната. Финалистката от тазгодишния Ролан Гарос допусна едва 4 непредизвикани грешки, за сметка на 8 уинъра, загуби само един гейм в хода на целия втори сет и така се класира за своя дебютен 1/8 финал в Уимбълдън!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
От нито една победа на Уимбълдън до 1/8-финала: Паолини срази бивша шампионка от Шлема Елеонора Александрова
Теми:  
wta | бианка андрееску | жасмин паолини | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook