От пети опит: Томова записа дебютна победа в Маями и ще спори за място в основната схема

от в 08:13 на 20.03.2023
Калоян Соколов

Виктория Томова записа своя първи успех в кариерата на WTA 1000 надпреварата в Маями. Досега Вики на четири пъти беше участвала в пресявките на състезанието, но неизменно губеше още на старта, ала логично това се промени през настоящия сезон, който досега дава заявките да бъде най-добрия изобщо за българката. Първата ни ракета при дамите надигра местната представителка Катрина Скот (световна номер 160) с 6:2 7:5 и ще спори за място в основната схема със своята съименничка Викторич Голубич (световна номер 98), която е бивша шампионка в WTA Тура а до момента двете са си размени по една победа в тяхното съперничество.

Срещата между Томова и Скот започна с бърза размяна на пробиви, но родната ни представителка не се нуждаеше от много време, за да навлезе в оптималния си ритъм и разликата в класите бързо започна да става все по-отчетлива на корта. Вики веднага излезе отново с брейк напред и този път дори успя да удвои преднината си, за да си гарантира спечелването на откриващата част.

Вторият сет беше далеч по-труден за нашата сънародничка, която на няколко пъти трябваше да отразява точки за пробив пред своята съперничка, но се справи безупречно в най-важните моменти и дори сама отмъкна съперниковото подаване, вземайки аванс от 4:3. Мачът обаче беше далеч от своята развръзка, защото Скот обърна нещата до 5:4 в своя полза и беше на две точки от изравняването на общия резултат, ала българката показа здрави нерви и не даде нито гейм повече на световната номер 160.

Така днес Томова ще излезе срещу Голубич в директен спор за място в основната схема, а срещата между двете е поставена под номер четири в програмата на корт номер 7 и вероятно ще започне някъде след 22:30 часа българско време.

Програма за корт номер 7 (стартират след 17:00 часа българско време)

1. Юлия Грабхер - Тереза Мартинцова

2. Кая Юван - Сторм Хънтър

3. Лесия Цуренко - Хариет Дарт

4. Виктория Томова - Виктория Голубич

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
От пети опит: Томова записа дебютна победа в Маями и ще спори за място в основната схема Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook