От пресявките до 1/2-финала: 20-годишната Каратанчева отстрани втората поставена във Виена!

от в 16:23 на 06.09.2024
Калоян Соколов

Лия Каратанчева се класира за най-големия полуфинал в своята кариера. 20-годишната тенисистка впечатли с изявите си през миналата година, когато записа 4 победи в също толкова мачове за отбора на България в Billie Jean King Cup и беше в основната за тогавашното оставане във втория ешалон на надпреварата от страна на нашите момичета.

Оттогава насам талантливата ни сънародничка напредва бавно, но сигурно в световната ранглиста, като вече е част от първите 500 в света, заемайки 472-ра позиция в световната ранглиста.

Настоящата седмица е безспорна най-силната в кариерата на по-малката сестра на Сесил, която тръгна от квалификациите на силния турнир с награден фонд от 75 хиляди долара във Виена, а днес вече е само на един мач от спора за трофея, записвайки петата си поредна победа.

Родната ни представителка се поздрави с един от най-престижните си успехи, надигравайки втората поставена Лейре Ромеро Гормас (световна номер 175) с 5:7 6:3 6:2 за 2 часа и 37 минути игрово време.

Нашето момиче допусна обрат от 3:5 в първата част, но впоследствие беше безкомпромисна, след като във втория сет дръпна с 5:1 и нямаше проблеми да изравни общия резултат, а в решителната част спечели четири поредни гейма, за да изхвърли 7-кратната ITF шампионка от състезанието.

Така пред Лия се открива отличен шанс, защото в спор за място за финала ще срещна друга квалификантка, а именно хърватката Ива Приморац (световна номер 393) и имаме всички поводи да вярваме, че младата ни сънародничка има нужните сили да се пребори за своята първа професионална титла в женския тенис!

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
От пресявките до 1/2-финала: 20-годишната Каратанчева отстрани втората поставена във Виена! Калоян Соколов
Теми:  
ITF | wta | бгтенис | лия каратанчева | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook