От пресявките до победа над финалистка от Шлема: Терзийска със страхотен рейд в Германия

от в 14:06 на 04.08.2022
Калоян Соколов

Джулия Терзийска имаше трудни моменти през своята кариера, след като в началото на 2020-та получи сериозна травма и отсъстваше за над една година от кортовете. Българката обаче показа завидна борбеност и се завърна бързо към най-доброто си ниво на игра, като в края на миналия сезон спечели първата си титла от своето завръщане насам. Това беше сериозен атестат за силно представяне през 2022-ра, ала засега нашата сънародничка не можеше да направи по-сериозен пробив на някой от турнирите, докато не стигнем до настоящата седмица.

Тя започна за нашето момиче с участие в квалификациите на състезанието от категория W 60 в германския град Хехинген, а Джулия записа три поредни победи и се класира за втория кръг на основната схема. Там я очакваше наглед едно трудно преодолимо препятствие, защото трябваше да премери сили с топ поставената Джейми Фурлис, която се намира под номер 153 в световната ранглиста и в началото на годината достигна до финала на Аустрелиън Оупън. Терзийска пък по никакъв начин не показа, че се намира с над 300 места зад своята опонентка в класацията и я надигра с комфортното 7:5 6:1, за да продължи към четвъртфиналите, където я чака сблъсък с друга квалификантка, а именно гъркинята Сапфо Сакелариди.

Двубоят между Терзийска и топ поставената започна с надмощие на нашата сънародничка, чиято агресия взе връх над австралийката и квалификантката поддържаше пробив аванс до 5:3 в нейна полза. Тогава тя пропуска сетбол, а опитната Фурлис веднага усети колебанията от другата страна на мрежата и изравни за 5:5, само че родната ни представителка веднага се мобилизира и отпусна едва един гейм на фаворитката до края на мача.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
От пресявките до победа над финалистка от Шлема: Терзийска със страхотен рейд в Германия Калоян Соколов
Теми:  
ITF | бгтенис | джулия терзийска | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook