От сет и пробив пасив: Гоф реализира невъзможен обрат срещу Бадоса и е финалистка в Пекин!

от в 12:41 на 05.10.2024
Елеонора Александрова

Коко Гоф е първата финалистка на WTA 1000 турнира в Пекин. Световната номер 6 сътвори истински подвиг, след като изоставаше със сет и пробив пасив във втората част, но в крайна сметка се наложи над Паула Бадоса с крайното 4:6 6:4 6:2 за 2 часа и 21 минути игрово време. В битка за титлата тя ще се изправи срещу някоя измежду "екзекуторката" на Арина Сабаленка, Каролина Мухова или олимпийската шампионка, Кинуен Женг.

Срещата започна равностойно за двете тенисистки, но все пак американката имаше лек превес над иберийката, като заслужено достигна до брейкбол в четвъртия гейм. Миналогодишната шампионка на US Open обаче не беше достатъчно решителна в този момент, а а Бадоса постепенно започваше да играе все по-стабилно.

Това позволи на испанката не само да реализира пробив в петия гейм, но и да удвои аванса си при 5:2, а оттам насетне световната номер 19 запази преднината си до самия край и спечели откриващия сет.

Втората част започна също толкова обещаващо за Бадоса, която поведе с пробив още на старта и вървеше убедително към крайния успех, повеждайки с 4:2 и наглед всичко изглеждаше решено. Испанката дори можеше и в този сет да се откъсне напред с двоен брейк, но Гоф в този момент показа играта, която през миналия сезон я превърна в претендент за първото място в ранглистата  и спечели 4 поредни гейма, за да вкара мача в решителен сет.

Оттам насетне американката изцяло доминираше на корта, а Бадоса изглеждаше все по-уморена. Гоф проби още на старта и макар бившата номер 2 да отвърна с рибрейк, то по-младата тенисистка проби на още два пъти и заслужено си заслужи мястото в своя втори WTA 1000 финал в кариерата!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
От сет и пробив пасив: Гоф реализира невъзможен обрат срещу Бадоса и е финалистка в Пекин! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | коко гоф | Обзори | паула бадоса | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook