От сет и пробив пасив: Зверев триумфира в среднощна епика и гледа уверено към финала

от в 10:07 на 31.08.2024
Елеонора Александрова

Александър Зверев е последният осминафиналист в долната половина при мъжете на US Оупън. Германецът срещна сериозна съпротива в лицето на един от най-коравите непоставени тенисисти, Томас Мартин Ечевери, но не допусна поредната сензация да се случи и се наложи с 5:7 7:5 6:1 6:3 за 3 часа и 35 минути игрово време. Любопитното е, че срещата приключи в 2 часа и 40 минути след полунощ местно време, което е вторият най-късен завършек в иторията на турнира. В следващия кръг Саша ще се изправи срещу местния любимец Брендън Накашима, който вече отстрани Холгер Руне и Лоренцо Музети.

Още в началото южноамериканецът даваше заявка за оспорван мач срещу един от фаворитите. Четвъртият поставен от своя страна показа слабости в играта на начален удар и това позволи на по-нискоранкирания тенисист да поведе с пробив в първия гейм.

Последваха минути в които двамата тенисисти печелеха подаванията си, докато не дойде осмият гейм, в който Зверев изравни резултата след серия грешки от страна на аржентинеца. Впоследствие обаче Ечевери разгърна мощта на своя форхенд, докато олимпийският шампион от Токио стоеше далеч зад основната линия и беше наказан за своята пасивност с нов брейк, който помогна на аутсайдера да спечели сета.

Втората част се превърна в истинска игра на нерви между двамата тенисисти. Дългите разигравания продължаваха да бъдат основна тенденция в хода на мача, а това определено бе по вкуса на световния номер 33 и така по-нискоранкираният тенисист отново си осигури преднина от пробив за 3:2.

Постепенно обаче Зверев започваше да се стабилизира, а началният му удар отново се превърна в негово основно оръжие. При Ечевери нещата бяха в обратна посока и той не печелеше никакви лесни точки от сервис линията, което помогна на Зверев да пробие два пъти подред и да изравни общия резултат.

Третата част се превърна в истински кошмар за Ечевери, който не съумя да спечели нито един свой сервис гейм. За разлика от него, Зверев играеше много по-уверено, разчитайки на бързо спечелени точки и осъществи обрата в сетовете с безкомпромисното 6:1.

Въпреки неприятното за аутсайдера развитие на мача, южноамериканецът показа характер в първата половина на четвъртата част и дори пръв разполагаше с троен брейкбол, но германецът видимо беше по-свеж и изцели последните останали сили у своя опонент, реализирайки два късни пробива затвърди успеха си над бившия представител на топ 30, превръщайки се в най-високоранкирания играч в тази част на схемата и основне фаворит за финал, след като Новак Джокович отпадна.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
От сет и пробив пасив: Зверев триумфира в среднощна епика и гледа уверено към финала Елеонора Александрова
Теми:  
atp | us open | александър зверев | Обзори | томас мартин ечевери

Коментари





Следвайте ни в Facebook