От сет пасив: Зверев надви отстранилия Руне и Музети за място в 1/4 финалите на US Оупън

от в 06:52 на 02.09.2024
Елеонора Александрова

Александър Зверев се класира за четвъртфиналите на US Оупън. Световният номер 4 започна бавно срещата си срещу Брендън Накашима, но изнесе същински тенис мастърклас в последните три сета и се наложи с крайното 3:6 6:1 6:2 6:2 за 2 часа и 40 минути игрово време. В битка за полуфиналите той ще се изправи срещу Тейлър Фриц, срещу когото ще се опита да вземе реванш за болезненото си поражение на тазгодишния Уимбълдън 

В първите минути на двубоя непоставеният тенисист играеше уверено, за разлика от именития си съперник, който допускаше множество непредизвикани грешки. Подкрепата от публиката бе допълнителен стимул за местния герой и в осмия гейм пробивът стана факт.

Въпреки неприятната ситуация, в която Зверев се намираше, германецът показа характер и притискаше сериозно по-нискоранкирания си съперник, разполагайки с цели 4 брейкбола, ала Накашима показа достатъчно здрави нерви, за да спечели откриващия сет.

Финалистът от 2020-та изглеждаше изцяло преобразен във втората част на срещата. Световният номер 50 започна обещаващо сета, ала след драматичен втори гейм, продължил повече от 5 минути, завършил с пробив в полза на германеца, играта на аутсайдера започваше да се разпада. Четвъртият поставен се възползва от тази кризисна ситуация при Накащима и губейки само един гейм, изравни сетовете.

Наказателната акция на Зверев продължи и в третата част. Фаворитът не спираше да реализира завършващи удари, както от форхенд така и от бекхенд. В резултат на това представителят на топ 5 се откъсна напред с преднина от два брейка и за него беше детска игра да поведе с 2:1 в отделните сетове.

Картинката не се промени и във финалната част. Нивото на игра на фаворита продължаваше да е много над това на американеца, който изглеждаше сериозно изтощен от мача. Бившият номер 2 отново реализира два ранни пробива, с които си гарантира място за четвъртфиналите.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
От сет пасив: Зверев надви отстранилия Руне и Музети за място в 1/4 финалите на US Оупън Елеонора Александрова
Теми:  
atp | us open | александър зверев | брендън накашима | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook