От шампион към шампиона: Федерер поздрави Алиасим за дебютния му трофей

от в 15:41 на 17.02.2022
Диана Андреева

Турнирът в Ротердам със сигурност ще остави следа в съзнанието на младия тенисист Феликс-Оже Алиасим, защото именно в Нидерландия през миналата седмица канадецът спечели своя първи трофей на ниво ATP. Във финалния двубой от надпреварата Феликс се справи със съпротивата на първия поставен Стефанос Циципас, а паметният момент бе посрещнат по емоционален начин от Алиасим и неговото семейство в ложата. 

Но как е отпразнувал Феликс-Оже Алиасим този специален ден от своята професионална кариера? На този въпрос, както и редица други отговори самият състезател във видео разговор с "We Are Tennis", където и сподели за приятната изненада, която е получил часове след края на финала и церемонията по награждаване: 

"След края на финала прекарах една спокойна вечер с моята приятелка, семейството ми и екипа ми - излязохме на вечеря и отбелязахме повода с бутилка шампанско. Бях приятно изненадан и се почувствах наистина специално, когато Роджър Федерер ми изпрати съобщение, за да ме поздрави. Той ми написа, че се радва за успеха ми, което е голямо признание" - споделя във видеото Алиасим. 

Феликс-Оже Алиасим идолизира Роджър Федерер от най-ранна детска възраст. Любовта на канадеца към тениса се заражда предимно благодарение на Маестрото, като любопитна подробност е, че двамата празнуват рожден ден на една и съща дата - 8 август, но когато Алиасим "се появява на бял свят" през 2000-а година, Федерер вече има зад гърба си известен опит в ATP Тура, включително и финал на надпреварата в Базел. 

Източник: Sportskeeda


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
От шампион към шампиона: Федерер поздрави Алиасим за дебютния му трофей Диана Андреева
Теми:  
атп ротердам | роджър федерер | ротердам | тенис турнир в ротердам | федерер | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook