От шампион към шампиона: Надал призна за кое се възхищава най-много на Джокович (видео)

от в 13:50 на 14.11.2022
Калоян Соколов

Новак Джокович и Рафаел Надал са най-успешните играчи в историята на мъжкия тенис и битките между тях през годините често са ни оставяли без дъх. Легендите на играта неведнъж са си оспорвали най-големите трофеи в тениса и са ни осигурявали мачове, които надали ще бъдат забравени в близките десетилетия. Въпреки това обаче съперничеството им винаги е било само на корта и двамата нееднократно са демонстрирали уважението си един към друг, а точно това се случи по време на последното им съвместно интервю на финалите в Торино. Там всички осем участници бяха задължени да отговарят на общи въпроси, като в един от тях трябваше тенисистите да отличат дадено качество, което адмирират в някой от своите колеги. Тогава Матадора пое първи думата, за да изкаже следните суперлативи по адрес на 21-кратния шампион от Шлема:

"Тук трябва да се обърна към Новак. Той винаги е бил невероятен професионалист, който съумява да контролира тялото си и да запази страстта си към играта през всички тези години, абстрахирайки се от страничните обстоятелства. За него няма значение как се развиват нещата и винаги е готов да се бори до последно, което е нещо много трудно в една толкова дълга кариера, имайки предвид всички постигнати успехи от него до този момент. Новак все още изпитва същата любов към тениса и му се възхищавам заради това" - призна Рафа.

Сърбинът пък добави, че съперничеството им с Матадора е било една от причините двамата да се подобряват през годините и да се докарват до предела на способностите си, като са се мотивирали взаимно и заяви как между двамата има огромно взаимно уважение и за него е чест да се състезава в една и съща ера с испанеца.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
От шампион към шампиона: Надал призна за кое се възхищава най-много на Джокович (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | nitto atp finals turin | интервюта | любопитно | новак джокович | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook