От спасен скрит мачбол до 9 поредни взети гейма: Сабаленка е новата №1 в света за годината!

от в 16:13 на 10.10.2024
Елеонора Александрова

Арина Сабаленка показа колебания в третия кръг на WTA 1000 надпреварата в Ухан, но се класира за четвъртфиналите в последния турнир от тази категория за годината. Световната номер 2 надви една от тенисистките, намиращи се в най-добра форма през този сезон, Юлия Путинцева (световна номер 35), с 1:6 6:4 6:0 за 2 часа и 3 минути игрово време.

Така беларуската остава непобедена в китайския град и е новата номер 1 в годишното класиране, изпреварвайки Ига Швьонтек (8306 срещу 825 точки), която беше отстранена именнно от Путинцева на Уимбълдън, а а битка за полуфиналите Сабаленка ще се изправи срещу полякинята Магдалена Фрех (световна номер 27).

Срещата започна равностойно, като двете тенисистки си размениха по един бърз сервис гейм. Впоследствие обаче видяхме вероятно най-слабата игра на световната номер две от началото на сезона, като в следващите на корта настъпи същинска наказателна акция от казахстанката, която се възползва от кризата в играта на фаворитката, за да спечели следващите пет гейма и така да поведе сензационно в сетовете след само 30 минути игрово време.

Втората част започна много по-добре за Сабаленка, която не само прекъсна серията си от загубени геймове, но и съумя да осъществи пробив за аванс от 2:1. Точно когато наглед нещата си отиваха по местата, то Путинцева влезе в нова много силна серия и  даже имаше скрит мачбол при 4:3 в своя полза, но точно тогава дойде същинска шампионска реакция от 3-кратната "мейджър" носителка, която спаси подаването си, за да изравни при 4:4 и оттам насетне не загуби нито гейм повече, завършвайки мача с 9 поредни завоювани гейма.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
От спасен скрит мачбол до 9 поредни взети гейма: Сабаленка е новата №1 в света за годината! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | Обзори | ухан | юлия путинцева

Коментари





Следвайте ни в Facebook