От спрени права до дебютна WTA титла: Световната номер 48 триумфира в Нотингам

от в 20:41 на 12.06.2022
Владислав Риждов

Сезонът на трева при дамите бе стартиран през настоящата седмица с две надпревари от категория 250 - в Хертогенбош и Нотингам, които завършиха по-рано през деня. На надпреварата в Обединеното кралство станахме свидетели на приятна изненада, след като световната номер 48 Беатриз Хадад Мая триумфира във финалния сблъсък срещу Алисън Риск, вдигайки дебютна WTA титла в кариерата си - 6:4 1:6 6:3. Интересна подробност е, че само преди две години южноамериканката бе със спрени права заради положителен допинг тест, и дори изпадна от първите 1000, но ето, че отново се радва на най-добрия си тенис, а от новата седмица ще се поздрави и с рекордна позиция в класирането.

Бразилската състезателка, която е далеч по-успешна на другите две настилки, започна отлично срещата, повеждайки с 2:1. Тя дори получи шансове да увеличи още дистанцията пред съперничката си, но Риск остана в борбата за сета. Американката запази константата в представянето си, като можеше да изравни резултата в един определен момент, но седмата поставена остана концентрирана, и със солидна игра се придвижи към успеха в откриващата част.

Световната номер 40 отговори на предизвикателството веднага щом играта бе подновена. Риск бе по-добрата от двете на корта и това закономерно ѝ донесе сериозен аванс от 4:0, преди тя безпроблемно да изравни общия резултат, губейки само гейм до края. Изглеждаше, че ще станем свидетели на пълен обрат, след като представителката на САЩ даде начало на решителния сет с пробив, който я изстреля напред. Борбената Хадад Мая обаче бързо помрачи радостта на съперничката си като изравни резултата, а след няколко бързи гейма от страна на двете, южноамериканката нанесе решителния си удар в двубоя. Левичарката си извоюва възможността да сервира за победата и го направи по категоричен начин, преди да отпразнува този така ценен за себе си триумф.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
От спрени права до дебютна WTA титла: Световната номер 48 триумфира в Нотингам Владислав Риждов
Теми:  
wta | алисън риск | беатриз хадад мая | обзор | тенис турнир в нотингам | трофей | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook