От съображения за сигурност: Руска тенисистка и бивша №2 не бе допусната да влезе в Полша

от в 17:45 на 22.07.2023
Мирела Николова

Руската представителка Вера Звонарьова не бе допусната да влезе в Полша поради забрана от вътрешното министерство на страната. Бившата №2 в света трябваше да вземе участие в WTA 250 надпреварата във Варшава през следващата седмица, но поради съображения за държавната сигурност и обществената безопасност не ѝ е било позволено да влезе в държавата.

"Граничните власти на Полша са възпрепятствали влизане в страната на руска тенисистка. Вера Звонарьова, използвайки виза, издадена от Франция, се опита да влезе в страната ни с полет от Белград до Варшава. След като е пристигнала от Сърбия, тенисистката е престояла известно време в транзитната зона на Летище "Фредерик Шопен" във Варшава, след което е напуснала полското пространство с полет за Подгорица (Черна гора) в 12:00 часа на обяд", гласи изявлението на вътрешното министерство на страната.

От становището на властите става ясно още, че бронзовата медалистка от Олимпиадата в Пекин 2008 е част от списък с лица, които Полша счита за нежелани да посещават страната. Във въпросния лист с имена са включени основно хора, които са изразили подкрепа към политиката на Русия и Беларус.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
От съображения за сигурност: Руска тенисистка и бивша №2 не бе допусната да влезе в Полша Мирела Николова
Теми:  
wta | варшава | вера звонарьова | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook